22 Eylül 2018

beyond s02e06:

Bedposts

--- spoiler ---

.çevirmen çevirmeye karar vermiş, kalan bölümleri izliyoruz ama işte ne bileyim unutuldu gitti. zaten çok bir olay yoktu ama dedeye ne olduydu? akıl hastanesinde bir tip vardı, onun konuyla ne alakası vardı? oraları unuttum.

.şimdi kalan kısımdan başladılar. holden salağı çok konuşan kızla (onun da süper gücü vardı ama niye kullanmadı hiç mesela) takıldıydı. gece gelip yanına yattıydı ama sevişmedilerdi. mevzu bu.

.sonra kalkıp kahvaltı yapıp ormanlıkta buldukları buzdolabını gösterdi, dokununca diğer tarafı görüyordu. kızın da görüp görmediğini sordu. bir şey görmedi haliyle. sonra mekandan ayrılacakken benzinleri bitti. bowling yerinde durdular. iyi güzel eğlenirken. pat diye diğerleri geldi. ne alaka lan? bir tane orası mı var sadece falan demedik tabii.

.diğerleri de willa ve kardeşi, mortal combat oynuyorlardı. dertleşiyorlardı falan derken kızın eline dokunup hareket falan gösteriyor, biz de inandık yani. yakınlaşmalar şunlar bunlar. kendi çaplarında ergen birleşmesi gibi saçma bir şey oldu.

.neyse onlar tam jeton alacakken karşılaştılar. sonra hepsi bir bowling oynayacaktı güya ama olmadı. tartıştılar dağıldılar. willa ilki olmadığını öğrendi. holden'ı paylaşamıyorlar. komadan sonra kim sevişecek oynuyorlar herhalde. saçma bir ergen olayından sonra mekanda sadece holden kaldı. bir de bowling'çi eleman.

.bölüm başında kesilmiş bowling topladı, dağılmış mekan görünüyordu. ona döndüler, şu alemden gelmiş şeytani tip holden'ı buldu. ağzını burnunu kıracaktı ki holden biraz güçleri artırmış. ona kafa tuttu, bölüm sonu birbirlerine dalarlarken beyond yazısı geldi ve bitti. 

.aslında güzel dizi olabilecek ama olamıyor. oyunculuklar falak çok kötü. anne ve babasının olayı falan resmen şaka gibiydi. pederin eve kamera döşediğini buluyor. baba gidip pederle yüzleşiyor. adamın ağzını burnunu dağıtıyor. böyle de güzel bir olay işte. kadının ağlamasından adamın dinlemesine hepsi salakçaydı yav.

--- spoiler ---