3 Mayıs 2018

legion s02e05:

Chapter 13

--- spoiler ---

.tamam harika görüntüler, süper dialoglar, güzel müzikler var ama hikayeye ne oldu kardeş? niye hikaye yazmaktan vazgeçtiler de iyice kısa filmlere, kısa şarkı videolarına döndüler? ne anlatıyorlar ki şimdi bize bunlar?

.esas faruk abimizin planı ne? neden böyle bir şey yapmış? david ile anlaşmamışlar mıydı? esas kötü kendisi ama mantıklı bir duruşu vardı. esas kötüyü tam kötü yapmamaları gerekir, dünyayı kurtarması da gerekecek? gelecekteki syd'in lafları ne olacak? david bu adamı öldürmemesi gerekiyordu, ne olacak şimdi?

.baştan beri bedeni buldu, şöyle oldu böyle oldu, güneşi doğduracağız falan dediler ama meğer kızın bedeniyle alakalıymış. daha çok cihazla yapmışlar. ölü vücudundan bir parçayı canlı birine enjekte etmişler.

.kurban da david'in kardeşi imiş. geçen sezonda gördüğümüz kız kardeşi öldürdüler diyebiliriz. lenny gibi görünüyor, bir tek gözler mavi kalmış. gözleri elleyemiyorlar herhalde. bir garip havası vardı ama ne bileyim işte hikayesi tıkandı resmen ve tutarlı gitmiyor.

.iki dialog çok tatlıydı. şimdiki anın olmadı, sadece gelecek ve geçmişin olduğuna dair. zenci elemanın kulağına giren yaratığı da göstermişlerdi, bunun derdi nedir ki? gerçeklik algısı ile anlattılar, şimdi de anı inkar ediyor. aslında haklı. baktığın şeylerin saniyenin milyonda birini de olsa geçmişini görüyorsun, o halde şimdiki an nerde diyor. evren için de böyle, yıldızlar için de böyle. garip yani.

.bir de oliver'ın faruk ile muhabbeti iyidi. komple iyiler ama yıldız tozlarından oluşmuş arabanın olası hayatları yok etmesi üzerine bir muhabbet döndürdüler, canlılık bağlantısızdır demeye getirdi ama pek de bir yere varmadı. yine de güzel bir bakış açısı.

.faruk'u öldürecekmiş, bir artı bir meselesinden ipucu verdi. zayıf noktasını bulmuş ve onu öldürecekmiş. david bunu yapacağı için oliver yapamayacak diyebiliriz ama mevzu hikaye bazında bir adım ilerlemedi.

.sadece olan, lenny'nin mekana varışı. onu sorgulayan tipler ve david'in kız kardeşi olduğunun ortaya çıkması. diğer tarafta da beden kazıp çıkarmaları, david'in kız kardeşini bulmaları ve bedenini modifiye etmeleri. bu kadar işte. sebep sonuç yok.

--- spoiler ---