26 Mart 2018

the walking dead s08e13:

Do Not Send Us Astray

--- spoiler ---

.devamlı surette mallık yapmak bu dizinin değişmeyen çizgisi. normal şartlarda, normal şekilde yaralanmış birinin başına bile dönüşme ihtimaline karşılık nöbetçi dikmeleri lazım, ayrıca dönüşmeden önce gözleri falan değişiyordu. bir süre geçiyordu. gecenin bir vakti uykusunda dönüşmesi çok saçma oldu, hele hele kimsenin haberi olmaması, yanındaki uyuyan tipin yine de uyanması ama dönüştüğünü fark etmeden yenmesi falan çok salakçaydı. yetmedi sanki zombi pusuya düşmüş gibi gelen doktor-hemşire karıyı da yedi. bu da çok saçmaydı. yeni gelen sidik midir nedir, o mala yer açılsın diye zorla yaptılar resmen.

.negan olayı öyle kaldı, çöpçüler kralı aldı götürdü. bu tipler negan olmadan, negan'ın istediğine muhalif olarak gelip hilltop'a saldırdılar. güzel hazırlanmışlar, pek fazla kayıp olmadan saldırıyı savuşturdular ama yaralananlar oldu.

.hani sanki aletleri negan yokken kana bulamamışlar gibi düşündürdüler ama yaralanların hepsi zombi oldu, bir lezbiyen karısı dönüşmedi. dönüşmeyi de sonraki bölüme bıraktılar, onu iki saat kullanırlar artık.

.rick olaylara geç daldı, onu mu bekliyorlardı pek anlamadım. her ne olduysa cengaverler gibi savaştılar, neyse ki oralar iyidi. geriye kalan da boştu işte. maggie'nin gözünü kan bürümüş, intikam istiyor.

.ölenlere pişman olmadı ama sonunda oldu gibi gösterdiler. esas pişman olması gereken henry gibi bir tipi aralarında barındırmaları. carl ölünce onun mallığını devam ettirecek bir çocuk karakteri yaratalım dediler, harika oldu.

.mal oğlan gitti mahkumların kapısını açtı, ulan kapıyı niye açıyorsun? kurşun geçmiyor mu sanki? velet diye mi düşüneceğiz sanki? çok aptalcaydı. hadi açtı diyelim, nasıl kaçırıyorsun? içerden zombi oldular da birbirlerini yerlerdi işte ne güzel. onların da hepsi kötü değil diyorlar. şaka gibi.

.içlerinden kaçanlar kapıyı açık bırakıyor, diğerleri de zombiler geçmesin diye kapıyı tutuyor. artık onlar da ahaliden oldu yani, gülsek mi bilemedim.

.bir de karın ağrısı morgan olayı var, devamlı veledin öldürdüğü adamı görüyor, ne olduğunu biliyorsun diyor. velet desen psikopat, hepsi ayrı bir akıl hastası. bir de şizofrenliğe başlayınca hiç çekilmiyorlar. rick de bir ara öyleydi sonra kendiliğinden geçti, sanki hemen öyle geçiyor.

--- spoiler ---