27 Mart 2018

jessica jones s02e09:

AKA Shark in the Bathtub, Monster in the Bed

--- spoiler ---

.ne oldu şimdi? bir iki bölüm önce olması gereken şimdi oldu. gereksiz saçma sapan bir şey oldu. ateş eden karşıdaki dedektiflik bürosu sahibiymiş. annesini öldürmeye çalışmış sanki onun üzerine vazife. her neyse adamı önce bayılttılar, sonra bir bölüm baygın kaldı. ayılınca da polisi çağırdı. hem de annesini kontrol altına almadan. ağzını burnunu kıracaktı da değer verdiğini göstermek mi istedi nedir? baya malca oldu, neyse ki tekrar kaçmadı. biraz toparladılar.

.bir de sanki birlikte olaylar çözeceklermiş gibi otobüsü birlikte durdurmalar, insanlara birlikte yardım etmeler muhabbetine girdi. öyle bir şey olsa çok saçma olurdu ama yine de izlemesi bundan daha keyifli olurdu. 

.baştan beri çözeceğim diyor, yok efendim düşünüyorum diyor. yaptığı bir şey yok. içiyor da içiyor arkadaş. sonra ne olacak diyor? cevap yok, kaçalım edelim diyor. kaçamıyor. annesi ne düşünse haklı aslında. bir yerden sonra elinden olmadan insan öldürmek yüzünden belki başka bir çözüm bulabilirlerdi. avukat hanım bir çare düşünürdü.

.avukat hanım önce kadınla takılıyor, sonra iyileştiren adamı hapisten çıkarıyor, şantajla kendisini iyileştirmesini istiyor. her şey tamam derken çıplak şekilde çarşaf altından iyileştiriyor. cinci hoca olsa başka şeyler yapardı da adam gerçekten iyileştirdi gibi. iyileşse de güzel olmayacak, iyileşmese de... hikayeyi bok ettiler iyice.

.trish desen mala bağladı. programını kattı karıştırdı ama bu da iş teklifine neden oldu. şu karının tipine bakan zaten keş demez mi? sonunda jessica ile konuşurken fark etti ama bir şey de yapamadı. zaten annesi yüzünden kıpırdayamıyordu.

.iyi güzel de hem geç fark edildi, hem hayatını mahvetti, hem de üstüne üstlük, şaka gibi bir şekilde spreyi bitti. bittikten sonra boku yiyecek, iş görüşmesinde mahvolacak. zaten baştan bağımlı bir maldı, tekrar öyle bir mal oldu.

.malcolm salağı yoktu, onun da hayatını mahvettiydi. tekrar toparlayıp gelir mi bilmiyorum ama apartman yöneticisi yardımcı erkek olarak takıldı, onun da çocuğunu kurtardılar, annesi ile ilgili durumu kısmen gördü. polisler apartman girişine geldi ama sıkıntı olmaz herhalde.

--- spoiler ---