1 Haziran 2016

game of thrones s06e06:

Blood of My Blood 

--- spoiler ---

.bok gibi bölüm yapalım demişler, böyle düz konuşturalım ama kalabalık gösterelim, sonra bir şey olmasın. bir de sam'in muhabbetleri o kadar gereksiz ki şu adamın neye faydası olabilir. babasına hak verdim. hani belki valyrian çeliği kılıncıyla bir şeyler olabilir. artık kim bilir ne olur? son durumda elemanın üstatlık olayı yandı mı? orasını bile anlamadım. salak saçma muhabbet yerine neyse dertleri anlatsalar çok iyi olur.

.yüce rahibimiz kraliçeyi utanç yürüyüşüne yollayacaktı. askerler ile geldiler alana, postayı koydular ama rahip önden kralı ayartmış ve öyle göt(got) gibi kaldılar. neydi şimdi bu? kraliçe salağı daha bir bölüm önce çok farklı konuşmuyor muydu? kardeşine dayanmalısın dersleri veren bu değil miydi? şaka mı yapıyorlar nedir bu?

.yetmedi jamie'i şehirden uzaklaştırıp bilmem ne kalesini almaya gönderdiler. cersei ile bir miktar muhabbet, bir ensest öpücük derken o kısmı da öyle atlatmış olduk. resmen karın ağrısı gibi.

.ned abimizin karısı catelyn ve robb'u öldürten tipi de tekrar gösterdiler. hala malın önde gideni, neyden bahsettiği hakkında gram fikrim yok. yeğenlerini falan gönderecek herhalde, nehirova denen bir yerde kale kaybetmişler misilleme falan istiyor da şimdi toplamda ne oluyor? onu da takip edebildiğimi söylersem yalan olur.

.arya'nun muhabbeti de boka sardı. ülen o kadar uğraştınız. şimdi kızı öldürtecekler mi yani? sorgusuz sualsiz iyi birini öldürmesi konusunda test yaptılar ama arya son anda zehirlediği içkiyi döktü ve görevi gerçekleştiremedi. nedir yani olay? sakladığı iğne adlı kılıncını da aldı. artık "e görl has e neym" falan oldu, eğitim boşa gitti. o kadar bölüm çöp oldu.

.khaleesi de işte ejderhayı alıyor geliyor nağme yapıyor. başka bir şey yapmıyor. gemi lazım ise gemileri demir adalardan alacak herhalde ama orası nere burası nere. nereleri feth etmekten bahsettiler, bunu da anladığımı söylersem yalan olur. o kadar para al sen ejderha sahnelerini çakma yap, olmuyor vallahi. jamie'nin kalabalık önündeki görüntüsü de çakmaydı. yazık...

.bran'ın hikayesi mühimdi ama bir gram ilerlemedi. rahmetli hodordan sonra iki adım gittiler ve az daha kaybedecek idi. tipini hatırladığım ama kendisini çoktan unuttuğum, ak gezenlerin öldürdüğünü düşündüğümüz amca benjen piyasa çıktı. tam öldüreceklerdi ki janjanlı aletleri ile daldı ortama hepsini öldürdü, aldı atına kurtardı. sonra tavşan kesi kanını ikram etti, üç gözlü kuzgun olmuş bizim bran. fantastik hikayeyi bari tam anlatsalar. diğer abimiz ölünce buna geçmiş herhalde, ak gezenler önünde de en büyük savunma kendisi imiş. bir de ejderha camının kalpte olması bir tarafta ak gezen yaratırken şimdi amcasını dönüşümden mi engellemiş?

.sen böyle fantastik bir hikaye yaratıyorsun ama daha ne olduğu belli değil. ak gezenlerin nasıl olduğunu yeni gördük ama bir sürü açıklanmamış yerler var. onun yerine velet kralın aklını çekmiş mal bir dini liderle ya da şişkonun tekini aşağılayan baba karakteriyle falan dakikalar öldürüyorsun, sinir bozucu.

--- spoiler ---