31 Mayıs 2016

grimm s05e22:

Beginning of the End: Part 2 

--- spoiler ---

.hayırlısı ile bir sezonu daha devirdik. fena olmadı ama pek iyi de sayılmaz. bu diana aşırı kuvvetliymiş, öyle böyle değil. koskoca örgütü tek başına devirdi. sean'ı kullandı. sean kendi başına nick'i kurtarır mı? dedik ama hiç oralı olmadı. ölümsüz olmuştu aslında, ilkin ölüp sonra öldüreni öldürebilirdi. az önce olmuştu o hadise. bu hexenbeist'in bir üst versiyonu herhalde eve'i falan dövdü, geldi nick'i ikinci kez yenecekti. çok güçlü bir kötü getirip, bir çocuğa öldürttüler. tabii çocuk aşırı güçlü de kendi kendine insan öldürmesi meselesi ruhunun bir hayli kara olduğunu gösteriyor. nick'e yardım etmesi de fena değil.

.tabii aşk hayatı muhabbeti ile işleri karıştırıp adalind'in elinde süper silah da olabilir. sonraki sezona ne yaparlar ederler bilmiyorum ama bu kadar güçlü bir karakter dizileri bozuyor biraz, göreceğiz bakalım.

.baştan sona koşturmacalı, kavgalı dövüşlü yapalım demişler. sürükleyiciydi aslında ama işte kara pençe de kara pençe, biraz abartı oldu. bunca zaman saklanmışlar, şimdi ortaya çıkmaya karar vermişler. bunlarla da savaşan sadece bizim ahali. hele hele grimm'lerin listesi olduğu kitabı falan saklamaları biraz çakma oldu. insan gidip oranın altını üstüne getirmez mi? ne diye nick'e sorup duruyorsun işte tüm diziyi yaptıkları karakterler belli, herkesi fişlemiş. peşine adam takmışsın, o kadar beyin oyunları yapıp soracağına arasana be kardeşim.

.bu sopa olayı da iyimiş tabii böyle, ölümsüz savaşçı yaratıyor, herkesleri kesip biçiyor. bizimkileri tünelden gönderip geride kalınca sopayı düşünmüş müydü nick? cebinde bir tarafına da değmiyordu aslında nasıl iyileştirdi? en önemlisi eve'i ne hale çevirdi? öncedeni insan olduğu için mi tekrar insan yaptı? insan oldu mu? tekrar juliette olduğu kesin ama nesini iyileştirdi onu anlayamadık. monroe'yu iyileştirirken wesenliğini ellememişti, açıklarlar herhalde bir şekilde.

.esas kötü abimizi adalind'i tehdit ederken de öldürtebilirlerdi. geriye sean kalırdı, oda gerçek kötü olmuşsa artık tutar onu öldürterek bölümü bitirirlerdi, nasıl olsa bir çocuk halletti tüm işi, en azından annesini tehdit ettiği için olması daha mantıklı olurdu. nick neysi oluyor? annesinin sevdiği, baba yerine geçen şahıs mı? juliette ne olacak? işte sonraki sezona bunları tasarladılarsa vay halimize.

--- spoiler ---