31 Mayıs 2016

once upon a time s05e22:

Only You

--- spoiler ---

.kafa ağrıttı mallar, ülen bu kadar hikayeyi sezona yaysanıza madem. sezon bitimine iki kala bir sezonluk konu açtılar. başka diyarlara geçtik. doktor jekyll ve mr. hyde geldi piyasaya. 

.tabii öncesinde rumple yine mallık etti, belle'in babasını ikna etmek yerine kulağını tersten göstermeye çalıştı. kalan kristal parçası ile gücünü artırıp uyku büyüsünü bozmayı denedi. tüm kasabanın sihrini kristale yönlendirmiş.

.bu arada henry'nin aklına da süper fikir geldi. ulan şu dizinin özü henry'nin büyülere inancı değil miydi? şimdi velet büyüyü yok etmek istiyor. olacak iş mi bu şimdi? neymiş efendim büyü başına dert açıyormuş, insanları mutsuz ediyormuş. seni hayata döndüren büyü değil mi? muhabbet neydi? ilk sezonlar hakkaten çok daha iyi, sıçtılar iyice.

.neyse büyüyü yok edecek şeyi de buldular. kutsal kasenin tersi imiş. kütüphanedeki diğer masal kitapları falan iyidi. hepsi gerçek imiş ve yine de büyüyü yok etmek istiyor kendisi. bunun için yazarlık gücünü bile kullandı.

.derken rumple daldı mekana, aldı kristali, tam belle'i uyandıracaktı ki mal adam açılan portalda kızı tutacağına kristali tuttu. yine gücü seçti tabii ki, bunların aşkı da böyle işte. rumple abimizin jekyll ile mazisi varmış. karısını kaçırıp diyalar arası geçişi sağlatmak istiyor imiş kendisi, tabii bizim ekibin kalan kısmı da kazara bu diyara geldiler ve mal gibi tutsak oldular. bir de mr. hyde'a güvendiler. o da saçmaydı.

.regina ve emma muhabbetleri iyidi de yani kendi kendilerini mahvediyorlar. emma'nın aşkı için koca sezon koşturduk ama robin için iki tören, beş dakika ile bitti gitti mesela. regina tekrar kötü kraliçe olmam diyor ama diğer yandan içinde fırtınalar kopuyor, iyi hoş da bu muhabbetleri de çok yaptık, yetti gari.

--- spoiler ---