31 Mayıs 2016

grimm s05e21:

Beginning of the End: Part 1

--- spoiler ---

.yine final iki bölüm, birini izledim. araya başka bir dizi ve sonra kalan kısmı. diyorum işte hep, bir buçuk saat aynı şeyi izleyecek olsam film izlerim, hangi kafayla bunu yapıyorlar anlamıyorum. nick'in gözaltına alınmasına kadar izledim, geri kalan diğer bölümün.

.bir kere niye saldırdı? açıklaması yok, saçmadı. zarar falan da veremedi. çek silahı vur madem, manası neydi? saçma oldu. duygularına mı yenildi? meisner'i öldürdüler, ona üzüldük falan da ne bileyim yaptığı saçmaydı işte.

.güya bunlar kendi çaplarında olayları ilerletiyor idi. kara pençe birden her tarafa yayılmış, mübarekler paralel wesen gibiler. polis teşkilatı birden wesen oldu. hank'i aldılar. meğer adam sadece dikkat dağıtma imiş. trubel ve eve ile mekanı bastılar, iki tane tip olduğuna üzüldüler. sonradan anladılar.

.bu arada hw midir nedir? onun mekanını ateş sarmış, herkesleri öldürmüşler. meisner kalmış, sean ile kafa kafaya geldiler, bunlar iyi anlaşırdı bir ara. can dostu falandı. bir sürü işini yaptıydı. kraliyet ailesi meselelerinden bu yana insan bu hale gelir mi? güya araya girmeye çalıştı, sonra da adamın kalbine sıktı. ayıp be sean, ayıp.

.bizimkiler arada kek gibi dolandı, eve olaylardan pek etkilenmedi. trubel üzüldü, ağladı sızladı. herkesler nick'in evinde toplansın dediler de o evi nasıl tespit edemiyorlar? onu da anlamak zor ya neyse. nick gözaltında, diğerleri evde toplanacak falan filan olacak.

.sevimli çiftimiz, rosalee'yi tehdit eden adamı görmeye gitti. monroe göğsümüzü kabarttı. süperler hakkaten, insan gülümsüyor her sahnesine, olaylar ciddi olsa da olmasa da kendilerine has bir havaları var. dizi camiasında bundan daha çok görmek istiyoruz. herkesler birbirine ihanet ediyor, ayıp yani.

.neyse diana manyak çıktı. babası ile annesini çiftleştirmeye çalışması yeterince manyakça idi. bunu görüp önlem almadılar. kampanya sorumlusu kadını çarşafa sarıp boğdu, anasına izletti. böyle de süper manyak bir karakter geliyor, bakalım büyüdüğünü görecek miyiz?

--- spoiler ---