1 Haziran 2016

vinyl s01e10:

Alibi 

--- spoiler ---

.müzik dizisi olmanın canını çıkardılar, her şey bir şov, her şey bir tarz. son sahneye çıkmadan önce verdiler eroini-kokaini öyle çıktılar. çok ilham aldım bu işten, ben de çekeceğim kafaları. bu ne abicim? bu muymuş piyasa hakkaten. allah hepsinin sıradan binbir türlü belasını versin.

.bir de sesi olmayan çocukların sesi olacağız diye nara atıyor. lan sen önce bir kafanı ayık tut, önce arkadaşını satma, önce bir insan hayatına saygın falan olsun. şimdi benim anlamadığım savcılık bu mal adam ile anlaşma yapmadı mı? muhbir olması karşılığında meşhru müdafaa kapsamını aşıp adam öldürme muhabbetini gündeme getirmedi ve bunun karşılığında mafya babasını içeri tıkacak bilgi istedi.

.e hani bilgi? adam diğer adamı kaş göz işareti ile harcayınca götü korktu ve bu konuda herhangi bir bilgi vermedi. polisiye olayı bile saçma sapan ilerliyor. ha bunun devamını sonraki sezon getireceklerdir belki ama boku çıktı işte. savcılık salak mı? bir elalemin akıllısı richie mi?

.yahudi ortağı da salak, gidiyor mafya babasına richie'yi şirketten atacağını söylüyor. mal değneği, ülen adamın bunla ne ilgisi var. saçma sapan bir şey işte. neyse ki o muhabbet üstüne gitmediler. kumar sonrası muhabbet için güya öç almak istemiş şaka gibiydi.

.koskoca şirketin s&r dedikleri tipler bir kişiyi kovuyor. sonra postadaki elemanlar bunu dans partilerinde çalıp tepki aldığını görüp mektubu yollamıyorlar ve böylece para kazanıyorlar, vay efendim çok egzantirik hakkaten. şu işi için yalvaran adamın hikayesini de bunun için anlatmışlar, gerçekten hercümerc olduk.

.karısının meselesine hiç gelmediler, konu tamamen unutuldu. madem finalde bağlamayacaksın neden mesele ediyorsun? önceki bölümde itiraf ettiği zaman final miydi yani? kadın yanında mı değil mi? ayrıldılar mı ayrılmadılar mı? nedir yani?

.bakalım sonraki sezona denk gelir miyiz? izler miyiz? bu kadar küfrettire küfrettire izletiyorlar ama orası başarı diyelim, akıcı görüntüler, arada hoş müzikler falanlar filanlar. dramlarına koduklarım işte, yetmişleri güzelce göstermişlerse bize buradan hepsinin ta...!

--- spoiler ---