16 Ocak 2016

the expanse s01e05:

Back to the Butcher

--- spoiler ---

.yahu tam anlamadıkça keyfmin de azalmaya başldı. çok uğraşmışlar, görüntüler pek güzel. olaylar, insanlar mekanlar falan hep bol bol ama işte anlamayınca bir yerden sonra niye izliyoruz lan şimdi diyor insan.

.anladıklarımı yazayım yine, adamlar kitabı okumamızı falan bekliyorsa çok beklerler. okumam kardeşim, okumam. bir kere sınıf çatışması her tarafta, güneş sistemine dağılmış. bir gün uzaya açılır isek bunu insan gücü ile becerebilir miyiz ülen? ha insandan daha iyi makine yapamadan uzaya nasıl açılmışlar onu bilmiyorum ama robotik bir şey göremedik henüz.

.varsa da yoksa da işçiler. bilmem ne istasyonunda çocuklarına tedavi için protesto eden işçilerin hikayesini gördük. walking dead çekiçli abimiz de bu istasyonu havaya uçuran, çoluk çocuğu öldüren tipmiş, en azından ben öyle anladım. şimdi bu tip bizim tayfayı güvenli liman olarak yanına çağırdı da yani eh niye gidersin be arkadaş?

.marslılar boş yere mi öldü? bize kimse inanmaz falan diyorlar. bir bakıma haklılar ama hepsi mi terörist? ayrıca bilgiler vardı, tanıklıklar vardı. savaş çıkmasın diye marslı (çinli marslı hehe) general canını feda ettiydi ama bunlar kafalarına göre takılıyor. düşünce okuyan tipi de öldürmüşler, ne ara öldü anlamadık bile.

.ölen pat diye ölüyor ama öldürmeyen allah öldürmüyor. salak dedektifin yardımcısı hala hayatta, o saldırıdan nasıl kurtulmuş? bir şey açıklamadılar. neyin muhabbetini ediyorlar zaten arada insan kopuyor.

.konuştukları dilin ne olduğunu da tam çözemedim. kuşakça falan mı nedir? kuşaklılar kimlerdir? bunları henüz anlamış değilim. zamanla olur dedik ama beşinci bölüme geldik daha açıklamaya tenezzül etmediler, ayıp ediyorlar.

.her şeyi kayıp kız ile bağlantılı yapacak gibiler. dedektif en son paketlendi götürüldü. yine kızla ilgili bilgi talep eden sherlock abimiz ile ilgili bir meseledir bu. sonuç olarak olaylar bu yardımsever kızcağızın olayı olacak gibi ama ilk girişte gördük. bir de sonda görürüz herhalde ve yine bir şey anlamadan sezon biter gider.

--- spoiler ---