17 Ocak 2016

the expanse s01e06:

Retrofit 

--- spoiler ---

.yine yarım yamalak anlamaya devam ediyoruz. çekiçli abimizin istasyonu kimlerdendir? amaçları nedir? ne yapmaktadırlar? anladığımı söylersem yalan olur. eşitlikçi, özgürlükçü ve emekten yana takılıyor gibi ama kendisi eski bir kasap, eski bir asker. ne alaka yani?

.neyse ilk bunlarla konuştu, sonra hafif dövüş olacak gibi oldu ama hiçbir şey olmadan anlaştılar ve herkes yoluna gitti. bir sürü gemisi varmış ama askeri amaçlısı yokmuş. kaybolan gemiyi araştırmak için de bunları gönderiyor. esas eleman da konu hakkında suçluluk duyduğu için maceraya atılmaya karar vermiş.

.peki ekip? onlar niye bırakıp gitmedi? onun açıklamasını bile yapmadılar. öyle pat diye arkadaşlık falan çıktı meydana. oturup içki içmeler gülüşmeler falan biraz yalan geldi bana.

.dedektif salağını ayrılıkçı abimiz yakaladı. kayıp kız hakkındaki bulduğu bilgileri istiyor imiş. dövdüler ettiler ama söylemedi. derken bunu çöp gibi atacaklardı da yakınlaştığı (doktor mudur? dedektif midir nedir? onu bile anlamadığım) hatun kişisi geldi kurtardı. boyunu aşan işlere giriştiğini söylemişti falan ama neyse işte şapkasına sakladığı disk ile olayları çözdü.

.en azından çözdüğünü iddia etti ve amirine gitti (gitti ve kovuldu diyelim). böyle böyle diye anlattı hehe. neyse benim anladığım bir tane çılgın bilim insanı dengeleri değiştirecek bir silah bulur. bunun bilgisini bilgi satan eleman yakalar. o elemanla kızın bağlantısı vardır. kızın haberi olduğu için kızla ilgili gemiler ortadan kalkar. böyle bir muhabbetmiş. genel gizem hikayesi böyle ise pek tatmin edici gelmedi bana ama mutlak başka şeyler de çıkartırlar artık.

.her hikaye parçasına ağır giriyorlar ama sonra tekrar ona gelene kadar unutuyoruz. dünyada işler dönüyor ama anlamıyoruz. yönetici hatun kişisi şu çekiçli abimizi soruşturuyor gibi. öyle oturdukları yerden iş yapmasalar iyi olacak.

.üstüne amca ve yeğen meksikalı mıdır nedir? öyle latin aksanlı, su bulmak için iş yapan tiplere polis zulmü oldu ve adam kamikaze çıktı. bunların hikayesi neydi? gitti kendini patlattı falan ne oldu? yeğenini uzay boşluğunda bıraktı. biri bulur falan dedi öyle kaldı. garip yani.

--- spoiler ---