17 Ocak 2016

sherlock s04e00:

The Abominable Bride

--- spoiler ---

.yahu adamlar sene bekletip nelerle geliyor. moriarty yapacaklar diye heyecanlandımdı. yine bir şey açıklanmadı. bu ne lan? sonunda beynini patlattı kesin ölmüştür diye kestirip attı. beyin sarayı muhabbetleri çok iyidi de nereye vardılar? kaldı öyle?

.bölüm başında alternatif zaman muhabbeti gibi yapıp geçmişe gittiler. gelecekli göndermeler falan iyi olsa da geçmiş kıyafetler olaylar beni pek gerdi. meğer sherlock uçağa bindiği sırada beyin jimlastiği yapıyormuş. yüz yıl önceki çözülmemiş bir davayı kafada çözmek istiyormuş. bununla moriarty nasıl hayatta kalmış onu çözecek imiş.

.beni özledin mi muhabbeti ile geçen sezonu zaten bitirmişlerdi. adam geldi gelecek, nasıl öldü? ölmedi mi falan derken yılbaşı özel bölümünü de böylece çıkardılar.

.gemiş olayda da kadının teki kötü kocasını falan öldürüyor ama hayalet olarak dönüp kötü kocaları öldürüyorlarmış. meğer kadın hakları muhabbeti varmış bunun altında. hadi onu da güzel kabul edelim ama bu olayı çözdükten sonra moriarty'i çözmediysen ne anladım ben bu kadar tantanadan?

.abisi muhabbeti daha iyidi bu sefer. sherlock'a liste yaptın mı derken adam ne kullandın demek istiyormuş. abisi hep hikayeye dahildi ama bu sefer topyekün olay çözücü, gerçek abi kıvamında idi. zihin sarayındaki tipi çok iyidi. yiyor yiyor şişiyor, kendi hayatı üzerine kumar oynaması iyidi.

.watson da baya kaptırmış kendini, esas arkadaş rolünden gözlem yapmaya ve komikliklere kadar abimiz iyidi. sherlock yine bol bol konuşurken olayları toparlayan watson gibiydi. en son tribini falan attı gitti ama beyin sarayında yine kurtaran o oldu.

.sonuç olarak moriarty hayatta mı değil mi? yine belli değil. geçen sezonlarda bunla dalga geçmişlerdi şimdi işi geçmiş hikayesi, rüya hikayesi ile falan geçiştirdiler. manyağı yine gösterdiler o iyi oldu ama işte yetmedi.

.tozların ölü insan hücreleri muhabbeti iyidi. birbirlerini fazla sıvazlıyorlar sonları gaylik olmasa bari. bakalım nereye varacak, 2017 imiş sonraki bölüm. unutur gideriz. kalanlarla da zaten açıklamayacaklar öyle takılsınlar işte.

--- spoiler ---