14 Ekim 2015

once upon a time s05e02:

The Price

--- spoiler ---

.excalibur olayını severim de ne alaka bunca zaman sonra diyorum artık. karanlık olanın hançeri onun parçasıdır tamam da ışığı söndürme nedir? merlini piyasaya getirmemeleri üzücü oldu yahu. emma kötü tarafta, regina kurtarıcı rolünde bocalayacak böyle gidecek gibi.

.camelotta arthur'un planı hançeri almak imiş. bu da aralarında bir kavgaya sebep olmuş olabilir. kim ne yapmış da hafızaları silmiş. emma kasabada böyle dolanarak ne yapmaya çalışıyor? karanlık olan bile olsa rumple çok daha iyidi bundan mesela ama böyle gitsin istemişler.

.kurtarıcı yokken kasaba ne yapacak? kurtarıcı kötü iken kim bizi kötülüklerden kurtaracak meselesi iyidi de regina'nın bu işe soyunması çok abartı oldu. robin için kendi hayatını vermesi falan tamam mesaj alındı da diğerleri regina için kendini feda etmesi neydi? o da çok abartı sayılır.

.tamam masal kahramanları tamam kahramanlara uygun hareket ama işte emma'sız bu işin tadı pek olmayacak gibi. henry de bir kıza yavşıyıp duruyor. yazarım falan diyor da onun da bir numarası kalmadı kalemi kırınca, boş beleş işlere dönüyoruz yani.

.ışığı yok etme meselesi, gerçek aşkın öpücüğü meselesi falan hiçbiri tam oturmadı şu an, hepsi havada. kanca nasıl kurtaracak? camelotta mı öptüydü ne ara ne oldu? ikili hikaye olarak onlar geliyor ama pek bir dağınık, sezon başı olduğundan öyle diyorlardır da bilemedim yine de, merlini beklerken böyle olmasını pek sevmedim.

.yine de adamlar bu kadar masal içine dağ gibi merlin hikayesini tam monte edeceklerse o güzel olur. excalibur'u çıkarmaya çalıştı bizim karanlık olan emma ama beceremedi. şimdi arthur'a mı çıkartacak yoksa bedel nedir? bedel bedel diye bölümü bitirdiler.

--- spoiler ---