13 Ekim 2015

continuum s04e06:

Final Hour

--- spoiler ---

.bir dizimiz daha nihayete erdi. eh hüzünlüyüz bir miktar. karma karışık saçma sapan başladılar. sadeleştirerek bitirdiler ama biraz komik oldu sanki ya. yani hoş komik salakça komik, şapşalca komik.

.kiera'ya veledine ulaşma muhabbeti yüklediler bu sezon. belli ki kavuşacaktı ama işte ülen geleceği düzeltirsek senin geçmişe gitmen gerekir mi diye soramadı kendine. hiçbir şeyi düzeltmemesi gerekiyordu oğluna kavuşmak için, hani sonradan fark ettirip hoşluk yaptılar belki ama şapşallık yahu bu. gülümsedim yani.

.sezonu altı bölüme iptal ile ve tabii sadık hayranlarına teşekkür ile bitirdiklerine göre belki böyle kesmek zorunda kalmışlardır da ondan böyle yapmışlardır bilmiyorum. gelecekten gelen asker tiplerin tahliye değil de işgal meselesi de çakma geldi.

.bir türlü oturtamadılar o meseleyi. brad niye yaptıydı bu işi? gelecekte her şey yerli yerinde diye yapmamış mıydı? oradan itibaren saçma oldu. yerli yerinde değil kellog ortalığı kasıp kavurmuş. dünyayı ele geçirmek için de geçmişe gidip savaş başlamadan dünyayı işgal etmeye karar vermiş.

.aklı ile bin yaşasın bu kellog, alec de ona numara yapmış. parametreleri kendi zaman topu ile oynarken değiştirmiş. onları kopya ederken de bu elemanı ilkel zamanlara yollamışlar. lan şimdi iyi güzel de kellog o zamanda ölmeyip hayatta kalırsa geri dönüşü müthiş olmaz mı? tarikat neyin kurar, bilgilerini aktarır ve daha dünyanın en başından itibaren her şeye sahip olur. zaten bu gezgin dedikleri tipler bunu yapmamış mıydı?

.zaman işleri hallaç pamuğu gibi attırlırken şu zamanlar üstü sakallı tip gelip de portalı patlattı mı? kimse niye gördüğüne şaşırmadı bu adamı? adama anlam yükleyemeden diziyi bitirdiler ya lan, işte o biraz hüzünlüydü bak.

.neyse kagame abimizi görmek iyidi, muhteremi stargate serisinden beri saygı ile anıyoruz. şimdi kavgaları bir kenara koymuşlar, geleceği düzeltmişler. nasıl yaptıkları meçhul. bu kara karıştırınca adam olalım demişler tarzında yaptılar. altmış sene bekleyip kiera ile buluşup oğlunu falan gösteriyor da işte o da az önce dediğim şekilde idi ve öylece bitti işte, sağlık olsun.

.ha bu arada aslında mutsuz son olduğuna hükmettim. kiera carlos ile evlenip çocuk yapaydı daha mantıklı olurdu. şimdi o kadar zaman arkadaşlarından uzaklaştı. kendi ailesine dönmeye çalıştı ama onun yerine yalnız kaldı hehe. ah yavrum ya. finale gel.

--- spoiler ---