13 Ekim 2015

the walking dead s06e01:

First Time Again

--- spoiler ---

.zombilerimizin yeni sezonunu hızlı başlatalım demişler. dram ağırlıktan aksiyon dozu yükseğe çeviriş yine sezon başına denk geliyor tabii. böyle binlerce figüran, bir sürü zombi falan derken işler yine sarpasardı ya işte o olmadı.

.mutlu mesut korunaklı yuvalarında yaşamaları da kötü olurdu. o vakit tam kendi aralarında muhabbete dönerdi ama şimdi tüm plan güzel şekilde işlerken ne oldu da korna çaldı lan? güzel bir açıklaması olursa yine kabul ama şu durumda tam başarılı olacaklar iken bu halde kesilmesini iyi karşılayamadım.

.hem allahın zombisi mi bitecek, diğerleri falan gelirdi gerginlik yine yaratırlardı. şimdi binlercesi korunaklı mekana gidiyor. çekimlerde bilgisayar efektleri çok sırıtıyordu. kamyon düşüşü, kalabalığın uzaktan hareketi falan filan işte belliydi yani.

.nihai plan neydi? bu kadar zombiyi nereye götürüyorlardı? nasıl imha edeceklerdi? o merak konusu oldu ama açıklama gelmedi. bir yerlere atıp orada biriktirseler de olabilirmiş ama işler o noktaya gelmeden böyle kalmış.

.vakti zamanında bir kamp varmış, oradakiler zombi olunca kamyonları çıkışa tıkayıp millet kaçmış, içerdeki zombi sesi daha çok zombi çekmiş. işte tüm bunları siyah beyaz görüntü ile anlatan sevgili yönetmenimiz, rick'in önleyici tedbir ile vurulmadan önce vurma planını bize anlattı.

.geçen sezonun vurucu sezon finali, katil tipin kafaya sıkış sahnesi sonrası topluluğun hali. lider yaşlı kadının rick'e güvenmesi falan hepsi iyidi. bunları olaylar içine boca etmişler falan orası da iyidi. arıza çıkaran inşaatçı tipin halini de sevdim ama işte toplamda plan bir yere varmadı. o kadar zombiyi yolda tutmak için daha garanti bir planla gelmelilerdi sanki. korna tamam beklenmedik bir şey ama dur bakalım ne çıkacak?

.esas tiplerden hatırlayamadıklarım mı var? yoksa ölmüşler miydi? morgan falan tam uyum sağlamış. rick'in yeni haline alışmaya çalışıyor. glenn'i öldürmeye çalışan tip ile kanka olacaklar herhalde bu gidişle. 

.abraham abimiz dolu dizgin durumda, eğlenceli karakteri dizinin resmen. sasha hala mal. daryl hala karizmatik. binlerce zombi önünde motorunu öttürüyor falan. böyle başladık yeni sezona. bakalım nereye varacak bu kadar zombi.

--- spoiler ---