10 Temmuz 2013

Defiance s01e12:

Everything Is Broken

--- spoiler ---

.defiance'de sezon finalini yaptı hayırlısı ile, ilk bölümlere göre fena bir final olmadı ama hani böyle uzaylı ortaya karışık bir dizi için de tam olarak beklentileri karşıladığını söyleyemem. yine de kendi çaplarında bir şeyler yapıyorlar işte. sahneler falan tabi haliyle dandik, abidik gubidik ama yapacak bir şey yok, belki fazla paraları yoktur ne bileyim.

.amanda seçimi kaybetti, datak kazandı. dakkasında da dünya cumhuriyeti generalini öldürdü. adamın öfke kontrolüne ihtiyacı var, sıkıntılı bir tip. sonu ne olacak pek belli olmadı. sonraki sezon 2014'te görünüyor. çok da merak edecek halimiz yok tabi.

.irisa'nın neden bu kadar özel olduğuna açıklama geldi, kendisi içinde iki adet anahtar var imiş. madenin dibinde pek güçlü bir gemiyi çalıştırmak içinmiş tüm bu muhabbetler. bölümün sonunda da nolan öldü ıssız acun kaldı derken, onun hayatı karşılığında gemiyi çalıştırdı bizim kız. kendisini feda etti mi? biraz öyle göründü ama onu da harcamazlar.

.nolan düştüğü zaman ulan bu ölmez diyor zaten insan, yapım ile ilgili hep bunlar. adamların potansiyelleri belli işte yapacak bir şey yok. olduğu kadarı ile eğlenmeye bakmak lazım.

.yine de özel müziklerdir, dillerdir, kültürlerdir bir hoşluk veriyor insana. ne kadar hayli saçmalamış olsalar da bunlara kötüdür diyemem. senaryosu çok zayıf hakkaten, görüntü kalitesi de allaha emanet işte. sonraki sezon gelirse izlenir, çok daha kötülerini izliyorum hehe.

--- spoiler ---