10 Temmuz 2013

falling skies s02e10:

A More Perfect Union

--- spoiler ---

.ikinci sezon finalini de gördük, yavaştan üçüncü sezona geçeriz artık. finali çok beğendiğimi söyleyemem ama kötü de sayılmaz. öyle karışık işte, hele son kısımda yine yeni bir ırk mıdır nedir? bir şeyler gelmesi hoş oldu ya sonraki sezon abartıp sıçıp batıra da bilirler.

.bir kaç itirazım var, şimdi bu isyancı sıçrayanlar efendileri yakaladıkları zaman nerdeydi? madem bu kadar yakından takip ediyorlar, neden o vakit müdahil olmadılar. en azından elemanın ne kadar mühim olduğunu anlatmadılar. bütün doğu kanadının savaşından mesul bir elamanmış. bilgisayar kullanmıyorlarmış. kafaları basıyormuş hepsine hehe. eh bu kısmı idare eder de işte madem o kadar önemli nasıl gelip söylemezler onu anlamadım. gelip söylemeseler bile bir tane koşumu çıkartılmışı yollayabilirler idi.

.belki sonradan haberleri olmuş molmuş falan diyeceksin ama yakından takip ediyorlardı bunu, buna da ihtimal vermek zor. neyse olayların özü bu şekilde gelişti, öldürdüler allahtan ve büyük darbe indirdiler güya... ama dai'yi kaybettiler, hal'in de içine bir şeyler kaçtı...

.darbe ve demokrasi mesajları da vererek yaptılar bütün bu hengameyi, zaten ilk savaşa gidiş otuz saat veda muhabbetleri, sonra dönüş otuz saat. genelde böyle geçiyor bölümler, sanki ilk sezon da bu kıvamda bittiydi. iyi değil ama izletiyor işte bu da  yeterli.

.anne'miz hamile imiş. tom beyler hamile bırakmış. böyle diyince de garip oldu. böyle bir dünyaya çocuk getirilir mi? muhabbeti yapmadan olmaz tabi. eh kötü bir birliktelik sayılmaz, merak uyandırıyorlar. aileden biri olurlar bu gidişle. onar bölüm olsa da bölümlerin akıcı olduğunu söyleyebilirim.

--- spoiler ---