9 Temmuz 2013

Under the Dome s01e03:

Manhunt

--- spoiler ---

.giriş kısmında da dedikleri gibi hiç bir sır gizli kalmaz olayından gidecekler anlaşılan. yani insani ilişkilerdir, karakterlerin sakladıkları meselelerdir falan filan. ulan adamı öldürmüşse ne olmuş? kubbe karşısında bunların ne önemi var diyesim geliyor ama işte böyle hikayelerinde hepsi böyle yapacak bir şey yok. tamam insani ilişkiler elbette olacak da tadında gitsin meseleler.

.kubble ile ilgili meselelerdeki tek gelişme, baştan beri çığırıp durdum niye kimse yeraltından bir yol aramıyor arkadaş idi. kazmak falan düşündüydüm de tünel varmış boru gibi, ilk defa bakmış olmalarına inanamadım. hani iki gün falan geçti dediler ama yine de ilk iş buna bakılmalıydı. neyse ki bir çıkış yok, yerin dibinde nereye kadar gidiyorsa artık tünelleri aştığına göre bu meselenin kapandığını varsayabiliriz. sanki karakterin ağzından, o kadar kolay mı sandın dedi bize sevgili king (romanı ile aynı ilerliyorsa tabi).

.barbie polis olacak arkadaş bunu da buraya yazıyorum, olmazsa çok orjinal yapmış bunlar derim. tabi ne işe yarayacak adam öyle orjinallik de olmaz olsun ama şimdi yine adam avı yaptılar. geçen bölüm saçmalayan polisi indirdi kadın polis, yeni şerif...

.junior malı da isminden hoşnut değilmiş, gazeteci kız ile tünellerde muhabbet ettiler. çıldırıp da sığınağa hapsettiği kız da bir makas zulaladı, arada bunlar arasında çok iş dönecek yani. kubbe olayı nerde bunların muhabbeti nerde diyeceğim ama junior hepsi kubbe yüzünden oldu diyor.

.ha tabi bölümün en iyi kısmı, sevgili inek arkadaşımız ile lez analı kızın aralarındaki elektriklenme idi hehe. tam anlamıyla tabi bu, çarpıldılar birbirlerine ve aynı lafı aynı anda dediler. pembe yıldızlar sırayla düşüyor gibi bir laf. bakalım gizemin de böylesi tabi buradan güzel iş çıkabilir ama ya çıkmaz da bunların aralarındaki sıkıntıları izlersek sadece?

--- spoiler ---