20 Mart 2013

Ancient Aliens s03e07:

Aliens, Plagues and Epidemics

--- spoiler ---

.salgın hastalıkları da uzaylılara bağladık. diyor ki, dünyayı yok etmeye ya da işgal etmeye niye zahmet etsin. iki tane virüs gönderir halleder falan. tamam çok sayıda insan ölmüş ona diyeceğim yok ama yok etmek nerde? 7 milyara falan ulaştı o kadar salgına rağmen. bir ispanyol gribi 50-100 milyon insan götürmüş şu dünyadan.

.bu grip öncesi gökten meryem ana gelmiş, tanrı kızmış bunlara, hava kararmış bir haller olmuş, güneşe benzer bir şey de görmüşler yukarda... üstüne üstlük nerdeyse her salgın öncesi buna benzer hikayeler olmuş. efsane midir? belki? uzaylı mıdır? belki?

.ama sadece göktaşında  bulunan bir organizma ise yani bilinçli bir gönderim değil de sadece öyle gelmiş ise, bu da çok ilginç olurdu ama uzaylıların bizi test etmesi ya da başka artık nasıl bir anlam yüklüyorlarsa o şekil yapmalarından daha akla yatkın. astro kimya diye bir bölüm mü ne yapmaya çalışmış elemanın teki, mümkün tabi bunlar olsun. güzel de olur.

.bölümde sonunda bir iki prof ünvanlı tip gördüm. bu kaçıncı bölüm bilmiyorum ama konuşan tipler yok ufo araştırmacısı yok araştırmacı yazar yok şu yok bu, yok editör falan öyle gidiyor idi. zaten standart dik saçlı ve uzun saçlı elemanlar hep konuşuyor gibi.

.yerçekimsiz ortamda çılgınca çoğalan bakteri falan ilginç bilgilerinden idi. istisnaidir belki ama yine de uzay koşullarında hayatta kalabilen bakteri varsa, bakteri de oluşmuş olabilir diyor insan. nasip bakalım. bu arada bir gök taşında bulunan amino asidi, canlıdan saymıyorlardı galiba.

--- spoiler ---