27 Aralık 2019

the expanse s04e03:

Subduction

--- spoiler ---

.sanırım ilk defa olaylar kasmadan kendi halinde ilerledi. yine pek bir şey olmadı ama en azından biraz olsun anladık. kim ne yapıyor, ne oldu, sıkıntı ne biraz anlaşıldı. holden salağı miller salağına yeni güvenmemeye başladı.

.1,5 milyar yıllık aletlere bomba gibi bir şey attılar. ilerleyişi durdu gibi gösterdiler ama bu kadar gücü varsa vay onun haline yani. o biraz saçma oldu. başka bir şeyler olmasını beklerdik, belki olacaktır ikiye bölmüşlerdir.

.bu yeni dünyada kuşaklılar muhabbetinin boku çıkacak, o belli oldu. başlarına gelen eleman yargısız infaz yapıyor. sanırım geçen bölüm öldürdüydü, şimdi kendisine saldırı düzenlemeye çalışanları da öldürdü. hepsini topluca şakkadanak öldürdü.

.amos ile muhabbetleri komikti, sen katilsin, tekrardan öldüreceksin falan filan diyordu. ikisi bir ara kapışacak herhalde. mevzular oraya doğru gidiyor. bir de bu kuşaklılar salak mı? kendilerini dinleyebileceğini nasıl akıl etmiyorlar? adamlar uzaydan geldi birader. diğerleri de uzaylı ama sanki hepsi orta çağlıymış gibi, verilmek istenen mesaj hep bu galiba ama gargaraya yapıyoruz artık.

.amos komik eleman, diğer tiplere göre bozmayan bir tek o herhalde. bir ara şu salak karıyla ilgili sıkıntı olduydu. şimdi salak karı kalpten gidecek, vücudu gezegeni kaldırmıyor. tekrardan gemiye çıkmazsa ölecekmiş, kuşaklılarda böyle olmuş. kendini zorluyordu, şimdi geldiği nokta bu. tam doktorun önünde bayıldı, onun da şansı buymuş yani.

.miller'den henüz kimseye bahsedilmedi ama bu yeni uzaylı teknolojisi arkadaşa derinlemesine girilmezse yine hikaye pek bir şeye benzemeyecek. dünyada seçim varmış da şuymuş buymuş. bu iranlı karı daha iyi bir karakterdi, şimdi herkese atar yapıyor gibi. gücü ele geçirince biraz bozmuş gibi.

.marslı karı ile ilgili olayların da genel hikayeye bağlanması zor, şimdi öylesine takılıyorlar. yeğeni midir nedir? onu kaçırıp buna iş yaptırdılar. dünya mars savaşı bitince yozlaşmış polis, mars teknoloji kaçakçılığı yapıyormuş. özetle bu yani.

--- spoiler ---