23 Aralık 2019

the man in the high castle s04e05:

Mauvaise Foi

--- spoiler ---

.john'un psikolojisi ile oynamaya başladılar. bu niye evren değiştirdi, onu pek anlamadım ama sonuçta buradan bir olay çıkmalı. adamlar tüm evrenleri ele geçirecek düzeye geliyorlar, hepsini etkiliyorlar ama eleman geliyor, kendi ailesi ile takılıyor. tüm evrenleri kurtarmayı falan düşünemiyor.

.en başında olaylar böyle gelişmiş. amerika kaybedince, hitlere boyun eğmişler. bombadan çok etkilenmiş. yahudi bir arkadaşı varmış. önce onla birlik olmamış, sonra askere katılınca bunun hayvan gibi kafeste götürülmesine sesini çıkaramamış. içinde kalmış bunlar tabii, insan bir yerden sonra çatlar. gözleri yaşlı bölümü de böyle bitirdiler işte. etkili sahnelerdi ama ne bileyim yahudilere sempatimiz yoktur tabii ki...

.oğlu ile çok cebelleşti, kimse bir gariplik olduğunu anlamıyor. tamamen farklı bir insan gibi davranıyor. çok fazla kendini kasmıyor, olaylara da çok sadık kalmıyor ama kimsenin aklına başka evrenden gelebileceği gelmiyor tabii.

.bu john'a kendisinin hayatı hakkında bir sürü fotoğraf göstermişlerdi, elemanı falan nasıl görmedi? bilgisi olması gerekirdi, diğer taraftan 48 saat içindeki aktiviteleri zaten kesinlikle bilmeleri gerekirdi. adama bu gece maç gecesi diyor, şaşırıyor mesela. 

.ölen kendisine üzülmüyor ama geride kalan ailesine üzülüyor, annenin sana ihtiyacı var falan diyor, kendisinin öldüğünden bahsediyor ama kimse anlamıyor haliyle. tamamen böyle ile dramları içinde çalkantılı şekilde devam etti.

.juliana, wyatt denen tiple karşılaştı. bunlar da kendi çapında o evrende yenildiyse burada da yenilir gibi hikayeler anlatıyorlar. ulan tüm evrenleri ele geçirecekler, siz daha plan yapın.

.kido sıkıntılı suratı ile devam ediyor. buna sıkıntı yarattırıyorlar. tagomi ve diğer muhabbetler için ağır şekilde tehdit ettiler. artık pek bir şey yapamaz herhalde. zaten görüşmeye gelen japon general tutuklandı. zencilerin salak elebaşı başından vurularak öldürüldü. yılanın başını güzelce ezdiler. neyse ki istihbaratları kuvvetli.

--- spoiler ---