21 Aralık 2019

the expanse s04e02:

Jetsam

--- spoiler ---

.bu dizinin ızdırabı gibi gibisi yok. hele hele şu marslı kadın askerin ızdırabı üst düzey oldu. en son kavga dövüş yeğenini kaçırdı. muhtemelen dünyalı lider yaşlı karı ile birlikte takılsınlar diye mevzuyu buraya getirdiler. normalde bunu kabul etmemişti. niye yemeğe katıldı zaten onu da anlamadım.

.genel olarak pek bir şey anlamadığımı çok kez söyledim. şimdi miller kardeşin durumu neydi, venüste protomolekül patlarken içine daldıydı, sonra holden'ın kafasında belirdi. hayalet gibi yaptılar, bir şekilde anlattılar falan filan ama şimdi iyi mi kötü mü?

.buraya gelmelerini sağladı, sonra gecenin bir vakti belirip, 1.5 milyar yıldır duran aletlere takılmış bir dal parçasını kestirdi. aletler harekete geçti, az daha geberiyorlardı ama hepsini çalıştırmış oldular. bu ne lan? 1.5 milyar yıl diyorum bak, öyle bir madde mi var? kıtalar yer değiştirir o vakte, yerinde kalmaz bir şey ama adamlar sallıyor işte. bunlar çok hızlı evrimleşmiş. hayat diğer taraflarda bakteri iken adamlar devasa yapılar inşaa etmiş ama allahın hikmeti oraya bir şey takılmış. bir dal o kadar süre nasıl takılmış? onun süresini de vermiyorlar ama onu kesip kopartamamış yani. bir açıklama getireceklerini zannetmiyorum, kendileri bile dalga geçti çünkü...

.her neyse şimdi mekanda uzaylı yapıları hareket etti. protomolekül uyarısı yapıldıydı, hepsi test edildi, tekrar o geyiğe girmeyecekler herhalde. aptal kuşaklıların vatan ızdırapları da bitmiyor. kürtlerden beterler yemin ederim. en son eleman ile dalaşıyordu, çekti anlının ortasından vurdu. bir de bunlarla uğraştıracaklar.

.amos karı kız peşinde, barda içkilerden, komikliklerden devam etti. pilot sakallı eleman her tarafa yetişti. holden'ı kurtardı. naomi'nin kalp kaslarına baktı, testleri falan yaptı. böyle çok yönlü bir insan evladıymış kendisi.

.görüntüler iyice oyun gibi görünüyor. uzay görüntüleri, marsa varış, şu bu hepsi çok çiğ duruyor. amazon o kadar para veremiyor galiba.

--- spoiler ---