19 Eylül 2019

happy! s02e10:

Resurrection

--- spoiler ---

.esas karakteri öldürme olayına giriştiler. ölmediği belliydi. neyse ki orcus kendi hesabına çalıştırmak için onu geri getirmiş oldu. adam iyice şeytani olacak. tabii tekrar ölünce mi olacak? yoksa hayattayken mi olacak? cennet muhabbeti falan komikti.

.küçük kızcağız öldürmeye niyet etmiş. babası önüne atladı, kızı katil olmasın dedi. sonra annesi öldürdü. kızın kafası zaten gitti. babasını mezara, annesini hapse yollamış oldu. son konuşmalar pek iç açıcı değildi ama tam bir mutlu bitiş yerine geyikli kötü bitiş yapmış oldular. hem de dokunaklı çevirmiş oldular.

.shine tipi paskalyayı kutlamak için derili tavşan kostümünde figüranın tekini harcadı. o görüntüler de komikti. zaten adam sahnede komik, ölürken bile imza vererek öldü. sırf elemanın böyle ölmesini gören veletler de hayali arkadaşlarını bıraktı. bir anlamda orcus'un istediği oldu ama eh işte dedi. bu elemanın tam gücünü yapamadılar.

.aynı şekilde happy'nin gücü nedir? onu da anlamadım. nick ölünce kendisi de ölecek zannetti ama ölmedi. sonra biraz boşluğa düştü. göğe yükseldi, bulutların arasında tanrı ile konuştu. tanrı da büyük insanların ortak hayali arkadaşı dedi. biraz göndermeli güzel muhabbetlerden sonra mevzuyu biraz açıkladı. happy tekrar geri dönecekti ama sezonu orada kestiler.

.bundan iyisi can sağlığı diyelim. esas olay piskopa eleman smoothie'nin meselesiydi. onu öldürmeleri pek güzel olmadı ama tatmin edici şekilde öldürdükleri için sevdim. zaten nick intikamını alacaktı. ölümden döndükten sonra kafasını kıtlatarak öldürdü. veledinin tam bir katil olduğunu gösteremedi. intikamı çok ağır olacaktı ama bunu tam olarak beceremedi. onun yerine babasını öldürmüş, yıkılmış bir velet yaratmış oldu. onu da kazanç şeklinde kabul etmiştir. 

.happy amanda'nın kaçmasını sağladı. bu arkadaş madde ile etkileşime girebiliyor mu? hayal mi gerçek mi? gücü var mı? olayı nedir? henüz anlamadık. tek gecelik sevgilisine gitti, çalıyla takılıyormuş. öyle arada kaldı ama onun da dramı büyük bakalım. happy olayını bir yere oturtamadılar, sonraki sezona bırakmış oldular.

--- spoiler ---