20 Eylül 2019

legion s03e07:

Chapter 26

--- spoiler ---

.sezonun bitmesine bir bölüm kaldı ama bir sürü cevaplanmamış soru var. david'in ikinci planı faruk'u babası ile tanıştığı zaman öldürmekmiş. biraz saçma bir plan. babası tek başına öldürememiş de vücudundan çıkarmış da şu olmuş bu olmuş. tamam iyi güzel ama faruk'un yaşlı versiyonu, zamanın durduğu yerden şak diye nasıl gelebildi? hani zamanda hareket edemiyordu bunlar?

.veledin içine zaman böcekleri neden kaçmaya çalıştı? neden david'i yok edeceklerdi. bu arkadaşların olayı nedir zaten anlamıyoruz, anlatmadılar. zaman yolcusu kızcağız dişleri kaybetti. ağzı burnu yamuldu, babasından yardım isteyerek öyle yığıldı kaldı. onu da çok zorladı. david zaten komple hata ediyor.

.babasına gerekli bilgileri verdi. ikinci kez aklının mekanına aldığında legion'lar piyasaya çıktı. babasına karşı biraz sinirlilerdi. öldürecekler falan dedik ama bir şekilde kaçtı. iyi güzel derken faruk eski kral ve tebasını sarayına almış koymuş. kralı maymun yapmış, tebasını da çocuğa çevirmiş. nasıl bir manyaksa artık.

.şimdi son bölüme david ve babası iki faruk'a karşı savaşla geçecek. zamanın değiştirilmesi adına biraz saçma bir olay olacak. zaten açıklama ötesinde bir sürü cevapsız soru ile ilerliyorlar.

.işin esasında syd ve ekibi david'in çocukluğunu korumaya gelmişlerdi. sadece bunu başarmaları bile zamanı değiştirir. yok sa hitleri çocukken öldürsek dünya daha iyi bir yer olur muhabbetini yapmak biraz saçma oldu. 

.zaman değiştirme olayı zaten hiç olmadı. şimdi devamlı bir görüntü kayması ile ilerliyoruz, zamanı yiyen arkadaşlar sıkıntı çıkartıyor. güya david onları diz çöktürmüştü. bir tanrı gibi gösterip, bir bu hale getiriyorlar. o da bir şekilde zaman labirentinde sıkışınca, beyaz ışığa döndürerek, babasının yanına gelmeyi başarmıştı. artık güçlerini bile tam anlatamıyorlar. o kadar çorba ettiler ki kendileri bile ne yaptığını bilmiyor gibi.

.faruk muhabbeti, fas sofrası, müziği ve sohbeti yine de güzeldi. bu esas karakteri öldürüp çıkarmaları saçma olacak. hem diyelim yaptılar, bu durumda david sırf kendi gücüyle delirip zaten kötü olmayacak mı? hepsi faruk'un suçu muydu? onu bile tam açıklamadılar. faruk'u yendikten sonra kafayı yediydi.

--- spoiler ---