22 Eylül 2019

legion s03e08:

Chapter 27

--- spoiler ---

.bu kadar güzel dizi yapıp, bir türlü toparlayamamaları hiç olmadı. tamam kafaları güzel, saykodelikler ona da lafım yok ama şu son bölüm david niye normalleşti? daha geçmişi değişmemişti. zaten zamanda değişiklik yaparak iki sezonu çöpe atmış oldular. david kötü karakter olmamalıydı. oradan itibaren saçmaladılar. hadi olsa bile bu kadar uzatmamaları gerekirdi.

.faruk gibi süper bir karakter vardı. adam sonunda dövüşü bırakıyor. iki bölümdür nihai dövüş diye getirip, esas kötüye böyle bir şey yaptırmak da pek olmadı. faruk zaten niye iyi oldu? onu da anlamak zor. her kötü karakterin istediği şeyleri istiyordu. sonra nasıl oldu da iyi oldu? david niye kötü oldu? daha bunu açıklamadılar.

.david anasının ve pink floyd'un yardımı ile deli gömleği gibi sarılan faruk'u çıkarıp attı. az daha öldürecekti ama babası geldi bunu engelledi. bu niyeydi? babası da yaşlı faruk ile bir anlaşma yaptı. ulan nasıl sözüne güvendiniz? hani esas kötüydü. hadi diyelim yaşlı olan bilgeydi, güvendik. genç olana aktardığı bilgilerle o da mı bilge oldu? bunun geleceği değiştirmesi olmayacak mı?

.zaten syd'le falan tanışmış olmayacak, onun geyiği çok saçma oldu. dövüşçü kız ve bilim insanı tip de yaşlı kaldı. onların dövüşleri de çok uzun sürdü. ikili karakter olunca zamanı yemesi zor olur diye böyle bir geyik çevirdiler. pek bir manası yoktu.

.esas zaman yolculuğu yapan kızcağız öldü. ölünce de farklı bir forma geçiyormuş, zamanı yiyen tipleri kontrol edebilyiormuş. babası geldi, bunları anlattı ama madem babası kontrol ediyor, neden kızının ölmesine müsaade etti? o da saçmaydı. sanki farklı forma geçince iyi mi oluyor? bunların olayları nedir? son sezona öyle eklenmiş saçma bir karakter oldular. david'in olayı daha mühimdi. ayrıca david önce zaman yiyenleri durdurup, sonra bir şey yapamadı. faruk ile takılıyordu ama yine de david'in bebekliğine saldırdıklarında bir şeyler yapması gerekirdi. sadece syd ve diğer tip, ateşli silahlarla bebeği korudu ki inanılmaz saçmaydı.

.sonuç olarak güzelim diziyi bence çok kötü bitirdiler. david delirse bile daha iyi bağlayabilirlerdi. faruk meselesinde kavga olmak zorunda da değildi ama bunca zaman david'in içinde yaşadı diye normal insana dönecekse, nasıl bir yaratık oldu? madem olacaktı, oliver karakterini niye delirtti? o kadar kötülük niye yapıldı? bu kadar iyi karakter yarat, bu kadar güzel çekimler yap ama esas yapman gerekeni yapama, insanı üzüyor böyle şeyler.

--- spoiler ---