25 Eylül 2019

fear the walking dead s05e05:

The End of Everything

--- spoiler ---

.bizim netflixten ne eksiğimiz var lezbiyen sokalım demişler. iyi güzel de olaylar nedir anlamadım. zaman geçince mi böyle oldu? yoksa çevirmende bir sorun vardı, onu da bilemedim. lan bu helikopterliler kim? nükleer santral diye bir şey geveledi. diğer bir karakter yamulan santral kalıntılarını temizliyordu. kaç santral var bu arkadaşlarda?

.hepsine iyi güzel diyoruz, bu iki kadın ne ara aşık oldu? ilkin kendi arkadaşını öldürmüş, bu onu kameraya çekmiş. sonra zaten gecenin bir yarısı, güvenli bir şehirde bile hareket etmeyeceğin bir vakit, şak diye oraya giden salak al tipi, sonra yakalandıydı. o olayları ele almışlar ama komik olmuş.

.bunlar bir örgüt, fazla gizli ve fazla disiplinliler, her şeye protokolleri var. benzini bittiği için helikoptere benzin alacak, yanında da karıyı götürecek. iyi güzel götürsün ama bu heyecan niye? düz kayaya tırmanıyorlar. biraz abartmışlar işte. fazla kaçışmışlar.

.izlemesi heyecanlı ama boşuna işler çevirmişler. tepeye çıkınca elinden silahı alıyor ama ne olduğu belli değil, sonra geri veriyor. birlikte hareket ediyorlar, iyi güzel ama kasedi yaktıktan sonra da kafaya silah dayıyor. bu ne abi?

.sonra da ilanı aşk ve öpücükten sonra ayrılıyorlar. kadın kendi arkadaşını öldürdü ama yeni tanıştığı tipi öldüremedi. çok yakınlık duymuş olmalı, pek romantik ama aşırı saçmaydı.

.zaten arada çadırı tepeye asıp birlikte uyudular. madem aşk yaşacaksanız, orada  yaşasaydınız değil mi?

.birbirlerini kurtardılar. hazır ısırılmadan koruyan giysi varken bir ısırtalım demişler. kasette kardeşi varmış. bunu da ilk kez bu kadına söylemiş. canı pahasına koruduğu kasedi de ona verdi. onu da anlamadım.

.sonra diğer tiplerle buluştu, bir şey söylemedi ki söylerse analarını ağlatırlardı. diğer hikayeye buradan devam edecekler. arada görünen salak saçma helikopterler bunlarınsa walking dead ile birleştirecekler demektir. rick falan bu diziye gelirse iyice salakça olacak.

--- spoiler ---