26 Eylül 2019

jessica jones s03e01:

A.K.A The Perfect Burger

--- spoiler ---

.esasında böyle dizileri, bütün sezon izleyip tek bir yazı yazmalıyım. her bölüme bir şey yazmak çok saçma gelmeye başladı. diziden dolayı saçma geliyor çünkü bir şey olmuyor. adamların güya iyi dizilerindendi. netflix çok bozdu da jessica hep bozuktu sanki.

.geçen sezon zaten saçma sapan bittiydi, şimdi jessica dünyadan yine soğumuş eski haline dönmüş. devamlı içiyor da içiyor. apartman yöneticisi ile araları açılmış. en son bardan hamburgerci oğlan kaldırmıştı. öyle giderken şak diye bıçaklandı ve bölüm bitti. tüm olay bu aslında.

.trish denen salak karı kahramancılığa soyunmuş. ortalarda olmayınca anasını bunu merak etmiş, jessica'ya aratmış. o da en son adamı enseleyecekken araya dalmış ve olaylar böyle gelişmiş. yüzünü falan da kapatmadığı için sonunda bir tane düşmanı gelip bıçaklamayı akıl edebildi.

.başlangıçta da gereksiz olaylar. işinden memnun değilsen yapma kardeşim, zaten para da almıyor doğru düzgün ama söylene söylene iş yapıyor. bir tane trans gibi bir tip bulmuş kendine, sekreteri o olmuş, çok saçmaydı yani.

.ilkin anasını uzaklaştırıyor, sonra trish'i bulmaya karar veriyor. yeni evine ve eşyalarına ulaşıyor. buna yazıp göndermediği mail'i okuyor. windows logolu laptoplar da apple'ların yerine geçmiş. zenginlerde yine apple var, avukat hanımda öyleydi.

.kendisinden bahsetmişken, o da als idi, ölecekti ama hala ölememiş. zaten kolay öldürmüyor. öldürecek ilaçlar temin etmiş ama almaya cesaret edememiş. jessica'yı çağırıyor bu yüzden ama biraz tartışıyorlar, öyle bir şey olmadan devam ediyor.

.malcom denen tip de pis işler yapmaya devam etmiş. avukatlık bürosunda kirli insanları kurtarıyor. bir tane alkollü araba sürmeyi amaç edinmiş tipe en son çarparak adaletin yerini bulmasını sağlıyor. hepsi kahraman lan bunların. yandık.

--- spoiler ---