27 Eylül 2019

jessica jones s03e02:

A.K.A You're Welcome

--- spoiler ---

.jessica'nın bıçaklandığı yerden kesip, trish'in şu telefonu ayağı ile tuttuğu kısımdan başlatıp, ikisini birleştirdiler. tabii ki saçma oldu. ulan şimdi bu karıda özel güç var mı yok mu? telefonu tuttu diye var zannetti, sonra telefonunu kırdı. sonra ağır eğitime başladı. bir iki dövüş hareketi öğrenip, duvardan sekince de suçluları takip etmeye başladı.

.acaba bu kahramanlık işinin bokunu çıkartmıyor musunuz? kulaklıkla suç dinleyip beğenmemek nedir? şaka mı yapıyorlar? kostümler falan zaten şakaydı kesin de, kalan kısımdaki ciddiyetler de şakaydı.

.parasını pulunu harcıyor, başka binaya taşınıyor. ilk mücadele ettiği suçlu arkadaşa tazminat ödemek zorunda kalıyor. malcom devreye girip ödeyeceği parayı azaltıyor. neymiş oğluna gerçekleri açıklarmış da çok duygusallaşmış da... ciddi anlamda malca bir bölümdü.

.jessica salağını en son  yatakta gördük, kanı gitmiş. isim istiyor. telefonla istesene lan, ayağına çağırıyor karıyı, ismi öğreniyor ve teşekkür ederim diyor başını çeviriyor. mal mal tripler. birlikte suç avcılığı yapacaklar işte ama uzatıyorlar da uzatıyorlar. resmen işkence gibi.

.bir de trish arada antrenörü ile sevişmiş. onu da sıkıştırıyorlar. zaten geçen bölümden suçluyu takip olayını anladıydık. onları yavaş yavaş, süründüre süründüre açıkladılar. jessica'ya yazdığı maillerin detaylarını da gördük. gereksiz gereksiz işler işte. ıkına sıkıla bir bölüm daha ya neyse yeter bu kadar.

.anası da inanılmaz uyuz bir karakter, gördükçe sinirlerim bozuluyor, ekleyeyim dedim.

--- spoiler ---