11 Temmuz 2019

Stranger Things s03e03:

Chapter Three: The Case of the Missing Lifeguard

--- spoiler ---

.fazla uzattılar, herkes kendi başına yaratıkla savaşmaya çalışıyor. niye kimse birbirine anlatmıyor? tamam çok hızlı gelişti ama yine de olmadı. hikayeleri birleştirmeleri de gerekiyor. geçen sezondan kapattıkları yaratık bu sezon nasıl organik olarak içeri girebilmiş? ruslar yüzünden mi? ruslar burada ne arıyor? şifreyi çözdüler, tepeden onları izliyorlardı ama az daha yakalanacaklardı. o da pek olmadı. 

.ufaklı gruplar olmuş oldular işte. el ile kızıl saçlı kız abisini araştırıyordu. tam bulacaklar derken, tam diğer kıza bir şey oldu derken, norma karşıladılar. eleman nasıl toparladı bu kadar? sonra ailesini falan öldürdüler ama çözememiş oldular. el'i hatırladı. karşılaşmalarında geri püskürttünü falan hatırladığına göre yaratığın kendisi.

.gazetecilik olayları da iyi gitmiyor. kızı hiç ciddiye almıyorlar. kanıtsız geldiler, hikayeyi elemanlar kabul etmedi. derken tekrar yaşlı kadının oraya gittiler. kadın da gübre yemeğe başlamış. muhtemelen onun da içine kaçmışlar ama bunu da fark etmeyecekler. insanları kontrol eden yaratık meselesi bunlara çok uzak.

.mıknatıslardan şerif ile birlikte kapatılan laboratuvara geçiş yaptılar. aralarındaki muhabbet falan iyidi. mekanda konuşurken ses duydular. geçen bölümde gördüğümüz rus buralarda bir şeyler karıştırıyormuş. şerifi güzelce patakladı ve kaçtı. buradan ad bir şey çıkmayacak gibi.

.will salağının ergenlik dramı biraz uzun geldi. biraz gereksiz geldi. özel yerlerini parçaladıktan sonra ensesi yine kabardı. tekrar geri geldi dedi. geldikten sonra bu elemana bulaşamaması iyi oldu. tekrar bu oğlanın başına bir şey gelirse saçma olurdu. diğer taraftan anne karısı, olayı çözeyim derken yine oğlanı kaybetmiş olurdu.

.toplamda ne olduğunu hala anlayamadık. ruslarla bu yaratıklar birlikte mi? yaşayanlar dünyasına geçmeye mi çalışıyorlar? yaratıkların amacı neydi? karakterler niye böyle kopuk tasarlanmış? diyelim güzelce ayırdılar, neden bir ucundan birleştirmiyorlar. neden kimse tam olarak karşılaşmadı. hala kimse bir şeyin farkında değil.

--- spoiler ---