11 Temmuz 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e07:

Toldja

--- spoiler ---

.bütün hikaye birleşecek gibi görünüyor. en azından bir taraftan ilerletmediler. fitz ve simmons da dünyaya doğru yol alıyor. pembe saçlı karı son anda kurtardı bunları, dünyadan bir isteği var ama diğer tarafta yaratıkların sahibi de gelecek dediler. belki karının bunlarla ilgisi vardır. ortaya çıkacak artık.

.enoch şapşallık yaptı. transfer aletini kullanmayı bilmiyormuş. en son bara geri döndüler, orada zaten kellelerine ödül koymuşlardı. gazinonun sahibi anlaşma falan da yapmadı. hepsi pek umutluydu. gülmeler falan komikti. onun yerine kellelerini vurduracaktı ki pembe saçlı karı geldi. 

.dünyada işler karışık hal aldı. yeni çıkan yaratık sorununa karşı bilmeden etmeden iki tanesini yakalayıp aynı yere koydular. yeni coulson'un dediği çıksın, onunla bir anlaşma yapsınlar diye böyle bir hikaye zorlamış bulundular ama bir taraftan iyi de oldu. bunların altında hapis hayatı yaşamayacaktı.

.iri arkadaş meğer ejderha imiş. nefes problemi yaşadıktan sonra alev saçabiliyormuş. ona bel bağlamışlar, birazdan çıkarız mıkarız dediler ama ekibi kurtarmak için adamla anlaşma yaptılar. anlaşmaya uymak zorunda mı şimdi? birlikte niye çalışmıyorlar peki?

.hem madem coulson hayat kurtarmaya çalışıyor. dünyayı kurtarmak için bu kadar olaya atılmış. önüne çıkan masum ajanı ne diye öldürdü? onun açıklaması pek yok. önüme çıktı öldürdüm diyor. bir tek hayat önemsiz diyor. davası büyük bir arkadaş ama ilkin kötü göstermek adına böyle yaptılar. şimdi gezegen kurtarıcısı olarak döndürmeye çalışıyor ama pek olmuyor işte. kusura bakmasınlar yani. elemanı öldürdüler, kötü karakter olarak getirdiler, şimdi de tekrar iyie dönecekmiş gibi yapmasınlar.

.deke salağı da komikti. daisy'nin peşinde dolanıyordu ama fitz mevzusundan hiç haberi yokmuş. zaman yolculuğu muhabbetini de saçmalayarak devam ettiriyorlar. fitz ölünce deke yok olmamış, paralel evrenler doğrulanmışmış. komiklik yapıyorlar. fitz şimdi gerçekten ölmedi gibi gösterip, gelecekte kim onları kurtarıp, geçmişe döndürecek kısmını zaten söylemiyorlar. 

.yine de dünyayı kurtarma muhabbetinin sıktığı şu günlerde dizi kendi havasında, komikliğinde devam edebiliyor. bu da bir başarı.

--- spoiler ---