25 Mayıs 2019

the protector s02e05:

Episode #2.5

--- spoiler ---

.yokuş aşağı gidiyor dizi... tripler havada uçuşuyor. olmayacak işler oluyor. devamlı bir hengame gidiyor. muhafız çok aptal bir insandı ama bu sezon aptallığını katladı. zar zor izliyorum. üç bölüm kaldı ama böyle de kalabilir, her an bırakılabilir. aşırı gereksiz olmuş.

.bize ne anlatıyor bu arkadaşlar? önceden hani çok mühim bir olay vardı. geçmişe giderlerdi, şuydu buydu. şimdi ne oluyor? 

.bir tane kardeş karakteri geldi. kendisi intikam için gömleği çaldı. sırf bu yüzden bir kız öldü, esas kız kaçırıldı ve kötü tarafa geçirildi. ulan ne şimdi bu? sonra geliyor tam intikamını alacak, adamı öldürmek yerine kırbaçlıyor. bizim mal hakan yetişiyor, gömlekli adama nasıl yakalayıp yere atıyor, o kısmı göremedim bile. kesin malcadır.

.sonra hiçbir şey olmamış gibi arabada yol alıyorlar. böyle böyle yaptım özür dilerim falan diyor. eleman hani bunu öldürecekti? ne oldu abi? iki ıkındılar sıkındılar diye bitti mi mevzu? bunlar muhafız soyundan hepsi gömleği abzorve edebiliyor demek, ona açıklama bile getirmediler. fantastik hikayenin anasını resmen ağlattılar.

.ölümsüzlerin derdini hala bilmiyoruz, onu mesaj yedirip işleyebilirlerdi ama iki tane birbirinden salak karakteri, en az onlar kadar salak karakter leyla'nın direncini kırmak için uğraştığını görüyoruz. acayip bir işkence aleti, öldürüp öldürüp diriltiyorlar. o nasıl oluyor peki? bir ölümsüzü muhafızın kanı diriltebilirken, leyla da artık ölümsüz olmuşken nasıl kendilerinin kanı ile diriltebiliyorlar? yok efendim bu melez de şöyle böyle diyecekler ama insan bu kadar desteksiz atar mı arkadaş? bu nasıl hikaye?

.zeynep desen ayrı bir mallıkta... oxford'a mı gidecekmiş? öyle bir geyik döndermişlerdi geçen bölüm, şimdi hakan'a kızıp ben gideceğim diyor. eleman kız öldü falan diyor, doğru düzgün üzülmüyor. hepsi hakan salağının suçuydu, ona şüphe yok ama verilen tepki çok komik abi.

.yok efendim niye orada soygun yapmış diye sorduruyor, iki saniye düşündürüp insanın aklına gelmesi gereken bir şeyi salak hakan'a söylüyor. hakan salağı da önce seviniyor, sonra posta koyuyor ayrılıyor. böyle gereksiz sahneler dolu.

.banka sahnesi de aşırı komikti, eleman gösteri yapıyor. bankadaki elemanın teki de silah alıp elemana doğru tarıyor, tabii ki gömlekli ölmüyor, sonra da kahramanlığı dolayısıyla alkışlattırıyor. len ne bu? şaka desen komik değil. aferin ananı korudun falan diyor. ona da gülmedik.

--- spoiler ---