25 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e06:

Me, Abandoned All Alone at the Edge of the World

--- spoiler ---

.muhtemelen bu katil arkadaşımızın ailesinin ölümüne, suha'nın babasının boş boğazlığı sebep olmuştur, ona da biraz sempati yaparlar. şimdi kızın annesinin yemeği ile kalbi yumuşayacak gibiydi ama yemeyip attı. suha da diğer tarafta karnesini büktü attı. diş bilediler.

.hikaye her an diğer tarafa da gidebilir. bu kadar komedi içinde annesinin ölümü biraz ağır olur. hem bu kadar uzun süre çalışmaya falan niye girişmiş? orası belli değil. güven kazanıp bir şey mi yapacak? öldürmek istese öldürürdü. suha telefon numarasından aradığı yeri tespit edecek, oradan annesinin yakını olduğu ortaya çıkacak ve olaylar öyle gelişecek olabilir.

.ikizler olayını bitirelim dediler, o da kekremsi bitti. savcı karıyla işbirliği yaptı. geçen bölüm suha sen haksızsın demişti. madem akıl okuyor, insan ortaklaşa yaptığını anlarsa, neden yaptıklarını da anlar. zaten tecavüzcünün tekinin intikamını devamlı düşünür, suha'nın bunu bilmesi gerekirdi. o yüzden tam olmadı.

.tabii buna gelene kadar bir sürü şey yaptılar ama adamlar ikizlerin içinde olduğu durumu genel hikayeye de örneklemek istemişler. hikayenin esas kahramanları da benzer konumda sayılır. o yüzden hukuk'a saygı duyalım muhabbeti yaptılar.

.ikizleri de tanık dilemması mıdır nedir? onunla kandırdılar. ortak suçlarda kanıt yokken biri itiraf ederse, o suçsuz oluyormuş. diğeri için de itiraf kanıt oluyormuş, suçlu oluyormuş. iq'su yüksek elemanı bunla kandırdılar. kardeşi de zokayı yuttu, o da ortaklaşa yaptığını itiraf etti. ikisi de uzunca bir süre ceza aldı.

.deneyimli avukat mevzuyu yanlış yaptıklarını söyledi. savcı ile işbirliği yapması hata dedi. gerçeklerin ortaya çıkmasından daha çok müvekkilinin az ceza alması daha önemli demeye getirdi. mahkemeden merhamet dilenip, cezalarını azaltırlardı dedi. eh işte doğru herkese göre değişiyor. hukuk sistemine sokayım.

.idealist avukat arkadaş yine alınmadı. karıyı haklı gördü ama onun durum farklı. aralarındaki romantizm biraz abartı. karı da ona destek oldu diye sinemaya götürecekti. neyse ki suha'nın olayı çıktı. polislerin kovaladığı kapkaççıyı döverken silaha baktıydı. polis salağı da silahını kaybetmiş. suha aldı zannettiler. karıyı arayınca buluşmayı bırakıp eve koştu. sonra duş alıyorum yalanı uydurdu. şudur budur derken mevzu anlaşıldı.

.o ara idealist eleman gelmiş, suha'yı gördü de karıyı görmedi. nerdeyse birlikte duş almış gibilerdi. hepsi ayrı bir romantik, ayrı bir rahat. artık kim kime dumduma gidiyor. komik tipler ama orası kesin.

--- spoiler ---