24 Mayıs 2019

the 100 s06e04:

The Face Behind the Glass

--- spoiler ---

.esas karakterlerle yine oynadılar. şimdi clarke gitti. beyni yok oluyor dediler ama muhtemelen geri getirirler. bu kara kanlı arkadaşlar, aynı kumandanın kafaya takılması gibi başka bilinçleri üzerlerinde taşıyabiliyorlar. konuk dedikleri mevzu o. host deyince westworld aklına geliyor insanın.

.clarke'ın elemanın tekiyle hızlıya yiyişmesi hoş olmadı. biseksüellikte sınır tanımıyor. sezona göre cinsiyetler de değişiyor. derken o eleman içlerindeki casus çıkıyor. durumu clarkea anlatamadan felç etmek zorunda kalıyor. diğerleri nasıl olduysa durumu fark ediyor. odasını basıyor ve kendi boğazını kesiyor. biraz hızlı gelişti yani.

.clarke'ı o halde isim alma törenine getiriyorlar. zaten bu törende bir bok olduğu belliydi. diğer kızın durumunu da iki saat uzattılar ama mevzuyu anladık, kimseye de açıklamadılar şimdiye kadar. bunun farkında oldukları zaman terrörist dedikleri tiplerle birlikte çalışacaklar, orası belli oldu.

.clarke'ı kızlarının zihnini uyandırmak için kullanıyorlar. bir zihniyatı alete aktaracak teknoloji esasında kumandanlarla vardı ama onlarınki biraz anılar bütünüydü, komple insan zihni meselesi biraz abartı oldu. geçen bölümlerde gösterdikleri, gezegene gelen ilk aile, deliren baba ve yanındaki aşüfte kızı clarke oldu. saçları ile oynamasından da tanıdık. gösteri de yaptılar.

.insan sormaz mı? bu isim töreni nedir diye? şimdi işler karman çorman olacak, clarke için kıyameti koparacaklar. bellamy salağı zaten kardeşini geride bıraktığı için karın ağrısı yapıyor, sevgilisi ile iki saat karın ağrısı sohbetleri geçtiler. üzerine clarke'ın başına bir şey geldiğini öğrenince ortalık karışacak. hemen öğrenebilirler mi? orası meçhul. esas clarke gerçek bir kara kan değildi, bu yüzden bir yamukluk olabilir.

.raven salağı da ekşi ekşi dolanıyor. kendine tamir edecek motorsiklet buldu sevindi, tabii yeni bir oğlan da buldu. öncekinin ölümü üzerinden az bir zaman geçmişken hemen böyle dayıyorlar, ayıp ediyorlar. o da asallardanmış. 

.bu asal olayı ve diğer mevzuları öğrenmeden, bunlar iyi insanlar mıdır? değil midir bilmeden bu işlere kalkışmaları çok saçma oldu. 

.yine octavia dönüp bunları kurtaracak gibi duruyor. yanındaki minik kızı kurtaramadı. onu da sırf clarke ellensin diye öldürmüşler gibi ama yine de kötü oldu. 

.clarke'ın anasını da göremedik. onun bari bu olayları çözmesi gerekirdi. gizli saklı iş yapıyorlar ama ben asalım diye ortalıkta dolanan salak zenci kız nasıl çıtlatmadı? nasıl kendisinden bu kadar kolay vazgeçebildi? o da ayrı bir salaklık.

--- spoiler ---