24 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e05:

Words That Can't Be Trusted

--- spoiler ---

.bir iyi bir vasat gidiyor. devamlı şaşırtsınlar demiyorum ama romantik komedisinin dozu aşırı kaçmış, roller hoplayarak abartı göstererek rol yapıyor. romantik komedisinin devamı diye böyle yapmışlar ama çok abarttılar.

.bir kere katil niye annesini şak diye öldürmüyor. nasıl bir intikam peşinde, neden yanında işe girdi? karı eksik ilanı falan da gördüydü, parçaları birleştirmeleri çok zor ama ilk anne karakteri ölecek gibi.

.o da  yazık kızına birini bulmaya çalışıyor. bulduğu da zaten yakınlaştıkları salak avukat. romantik hikayenin konusu böyle olması da garip.

.diğer tip de suha oğlanı, aralarındaki yaş farkı yüzünden polisten abla diyerek aldı. öyle devam ettirdiler. oğlana karşı bir şey hissetmiyor gibi ama oğlan fazla dolu, yağmur altında sırılsıklam yapmadan bırakmıyor bu koreliler.

.toplamda pek bir şey olmadı. koskoca katil adam suha'yı görünce intikamının yönünü değiştirdi. taşınıyor gibi yaptı ki belki anasının oraya taşınmıştır. bunlar da kendi başlarına kaldı. bu suha'ya nerdesin oğlum diyen kimse yok mu? bu yaşta tek başına mı yaşıyor? arada onun küçüklük hikayesini alıyoruz ama yine de pek makul değil. 

.şimdi bu karıyla aynı evde yaşıyor gibiler, bunlar da fazla rahat hocam. gerçek koreliler bunlar değil, zaten annesinin falan haberi olursa yaygarayı kopartır. yine de halleri bu açıdan biraz komik.

.iki bölümdür süren, belki daha sürecek polisiye olayımız, savcı ile olayı ve bir de yargıcın küçük veletlere şov yapması ile devam eden bir davamız var. iki iki kardeş birlikte suç işlemişler, şimdi niyeyse bu ortaya çıkmasın istiyorlar ve ayrı ayrı yargılanmak istiyorlar.

.suha'nın da katkıları ile savcının elinde bir şey olmadığı öğrenildi, üzerine gidildi ve hakimin şov yapmasının da etkisiyle davalar ayrıldı. kardeşlerin de istediği buymuş. arkada bir karı da vardı. belki öldürdükleri adam ona zarar veren biri, belki intikam, belki başka bir şey. artık altından ne çıkacaksa onu uzatacaklar.

.suha duruşmaya bir kere katıldı, davayı çözdü. avukat karının yanlış yaptığını söyledi. o da tam bu işlere savcı karının yüzündeki ifadeyi görmek için karıştım demek diye seviniyordu. tam buralarda bitirdiler işte.

--- spoiler ---