28 Nisan 2019

the oa s02e07:

Nina Azarova

--- spoiler ---

.gizemler son bölüme kaldı. esasında biraz açıklayıp elli tane daha gizem ekliyorlar. çok acayip işler oluyor. en acayibi, karim denen bu dedektifin ortak rüyalarda çıkıyor olması. sırf bu adamı olaylara dahil etmek için kız kayıp demişler. esasında kız komadaymış. belki bilinci kayıp ama zaten eleman ne paralel dünyalara ne başka boyuta, ne de başka bir şeye inanıyor. kızın bedenini görünce davayı bıraktı ama zengin araştırmacı eleman, kendisi angel dizisinden bir karakter. te ne zaman görmüştük tipini, eleman nerdeyse aynı.

.elemanlar bir şeyleri keşfedecekmiş. hep öyle zaten ama işte küçük çocukları kullanıyor. zehirli eve sokuyor. böyle bir kafada çılgın bir zengin insan evladı. karim salağı da bu işin ortasında kalmış. bir şeyden haberi yok. mevzu şimdilik bu. 

.oa nina ile bütünleşti. şu fransız karısı geldi, hap'ten sonra esas oa'ye gelmek istemiş de kadın bir oraya bir buraya serbestçe geçiyor demek. vücutları falan ölmüyor. seyahat ettiği bedenlerin zihinleri ile bütünleşiyor. nina falan da ölmemiş. diğer tarafa geçtiğini, yer değiştirdiklerini ve nina'nın öldüğünü düşünmüştük. belki seyahate başlayan beden ölüyor, diğerleri canlı kalıyor olabilir.

.paralel evrenlerde olayların yankıları oluyormuş. hap ile hep aynı evrendelermiş. buck dediği kızın mevzusu da bu evrende yansıma yapmış. olaylara bu şekilde dahil olmuş. diğer evrende erkek, bu evrende kız ve komada, bunların çözümü nedir? bu tipler oyun içinde ne arıyorlar. evden çıkan bulmaca çözer kız neyi bulacaktı? bunlar hala belirsiz.

.oa, nina ile bütünleştiyse homer da bütünleşebilir gibi bir fikir attılar. homer salağı geçen ölüm hap'in olaylarını güya gördüydü. iki saniyede inandı. diğer elemanla yaptığı konuşmayı doktora verdi. o da elemanı hastaneden çıkartma karşılığında son bir deneye sokcağım dedi. resmen kandırdı işte, bunu nasıl göremedi onu da pek beğenmedim. diğer karıyı çıkartmayı söz ver dedi de, kim inanır bunun sözüne?

.neyse eleman eve girdi, civa buharı soludu, öldü. kulağından çıkan bitki çiçek açtı. çiçeğinden bir dal alırım dedi, aldı yuttu ve hayatlara dair sesler duydu. belki kendinin olduğu parelel evrenlere dair, belki başka bir şey. başka evrenlerde oa ile hap birlikte takılıyor olabilirmiş. mevzu buraya gelmez umarım.

.iki hikayeyi birleştirmeleri gerekiyor. fransız karısı nasıl bu kadar şeyi biliyor, bunu açıklamaları lazım. karim ile ne ilgisi var? bunu da açıklamaları lazım. zaten bir homer mevzusu var, onu da geçen sezon sonu güya açıklayacaklardı, olaylar bu hale geldi. biraz açıklamazlarsa büyük ayıp ederler. sonraki sezona bırakmak bir yere kadar işe yarar. geçen sezon zaten bu sezona kalmıştı. böyle olmaz.

--- spoiler ---