27 Nisan 2019

supernatural s14e20:

Moriah

--- spoiler ---

.tamam çok güzel olaylar olacak gibi ama ne bileyim bu adamlar tanrının onları başından beri izlediğini bilmiyor muydu? nasıl bu kadar birden şaşırdılar, adam hikaye adamı, enterasan olaylara takmış, kendini böyle tatmin ediyor. birden ters taraflara düştüler. chuck daha öncesinde daha iyi bir insandı. şimdi şak diye nasıl kötü oldu?

.tamam tanrı ile savaşsınlar, final sezonu da böyle olsun. süper bir fikir, izlemesi de çok keyifli olur ama arkadaş, birden olmasın. birden tanrı nasıl kötü olabilir? hem de sanki işte ilk defa aklına gelmiş gibi, sen bu kadar olay olurken nerdeydin nasıl diyebiliyorlar? karanlık kardeşi ile gitmişti, başına bir şey gelmişti diye mi düşünüyorlar?

.olaylara karışmıyorum diyor. tamam güzel karışmasın, şimdi tanrı ölçeğinde bir olay oldu diye geldim diyor. orası da güzel. dean'e jack'i öldürtme fikri de güzeldi aslında. epik bir hikaye diyor. bunlar zaten belli şeyler, biraz dozunu kaçırıp annesini geri getirmek ile ödüllendireceğini söyledi. bunların hepsi imtihan falan olsa daha manalı olurdu ama onun yerine tanrıyı yaratık gibi gösterdiler.

.jack ben yaratığım, öldür beni diyerek diz çöktü. o andan itibaren dean zaten öldüremeyecekti. öldürse güzel olurdu. hem silah öldüreni de öldürüyordu. sonra sam karısal dürtüler ile şak diye tanrıyı vurdu gibi oldu. eleman her şeyi öldürecek silahla kendini öldürmeye izin verir miydi? sadece omuzdan vurdu, kendisi de vuruldu ama ölmedi diye hayıflandı. biraz saçmaydı bu kısmı.

.tanrı jack'in ruhunu nasıl onaramaz? ruh karışık bir şey diyor da baştan yaratıcısı kendisiyle bunu yapabilirdi. castiel'in duası ile geldiyse neden yardıma gelmedi? bunları da çok açıklayamadılar. sadece eğlenmeye gelmiş gibi yaptı, tamam hep eğleniyor gibiydi ama şimdi dozunu birden karanlık tarafa geçirdiler. karanlıkla kapışırken niye böyle değildi mesela? o zaman hikaye yapmıyor muydu?

.diğer taraftan jack de bir şey hissetmeden çabucak iyiler tarafına geçti. anneannesine falan gittiydi. onu da öldürdü zannettik ama öldürmedi. bir şey hissetmiyorum diyerek saçmalaması da abartıydı, şak diye kötülük yapmayı bırakması da abartı oldu. yalanlar kötü diyerek dünyada yalan söylenmesini imkansız hale getirmesi, yok olmayı da tetikledi. bu da güzel fikirdi aslında. chuck bunları iki saniyede düzeltti ama konu jack olunca mevzu hiç olmadı. elemanı şak diye öldürdü ama tam olarak ölmemiş olabilir. hiçliğin orada azrail ile birlikte uyandı. belki hepsi birlikte tanrıya savaş açacaktır. tüm ağır toplar tanrıyı yenerse, durum ne olacaktır? tanrıyı öldüren winchester biraz abartı bir olay değil midir? önümüzdeki sezona tüm zombiler kalkmış şekilde bizimkilerin mücadelesini izletecekler. tanrı kıyameti niye böyle getirdi ki? ona da itirazım var. dünyayı ikiye bölüverseymiş. alternatif evrenlerle eğlenme fikri de biraz yeniydi. onu da eklemem lazım.

--- spoiler ---