26 Nisan 2019

the oa s02e06:

Mirror Mirror

--- spoiler ---

.daha iyi bir şeyler bekliyordum. adamlar gerçekçilik kazandıralım demişler. velet öldüğü vakit, onu hemen geri getirmeyelim demişler. iyi güzel ama hareketlerin de bir işe yaraması lazımdı. zaten tam inanmıyorlar. bir şekilde inanç tazelemesi olurdu. yanına geldikleri kuzeni de bunlara inanırdı, telefonu kapatırdı. böyle bir güzellik olabilirdi. böyle olsa niye böyle oldu demezdik.

.şimdi ilk sezondaki oa'in evindeki fbi ajanı, evlerin boyutlara açılan kapılar olduğunu açıklamak üzere gelmesinden başka bir şey olmadı. sarı oğlan hareketlere falan devam etti ama bir şey olmadı. 

.belki hastanede tekrar canlansa yine güzel olabilir ama iki hikayeyi ayrı ilerlettikleri için şimdi kaldı iki bölüm, nasıl toparlayacaklar bilemiyorum. yarım bırakmasalar bari, bir sene bekletip, sekiz bölüm yapıp, bir şey açıklamadan yarım bırakmaları üzücü olur.

.bağımlı oğlan bir tane hastane bulmuş, ona gidecekler mi bilmiyorum. homer bir hastaneymiş diyorlar ama homer adam sonuçta, onu da bağlamaları gerekecek. fbi elemanı ne derse o artık. bu fransız salağı niye bunu aradı dediydik, neyse ki bir bildiği varmış.

.veletlerin hiçbiri telefonla ailesine haber vermeyince, hocaları onları kaçırmış gibi göründü. zaten tarikat muhabbeti vardı. yaptıkları iş de tam tarikat gibi. dans bir harika, ona hala hastayız ama bir işe yaramaması üzücü oldu.

.öğretmenlerinin hali de her seferinde üzücü. zaten bir tek yaşını başını almış o var, şimdi elemanı rüyasında ölü gördü, gitti baktı ölmüş. hepsi için büyük travma idi. sarı oğlan saçları kesti. kafası da gidik gibi, o kadar tekrar hareketleri yaptı işte ama ne düşündü, ne oldu bitti. yarım kaldı.

.aralarındaki muhabbeti ve şüpheleri bu kadar uzatmak yerine biraz daha olay olabilirdi. zaten çok az bölüm var. biraz sıkıntılı, ağır aktı. beklentimiz daha büyüktü. heyecanlar dorukta, işler karman çorman ama açıklamak yerine süründürmeye başladılar.

.bba dedikleri kadın geçiş yapacak ama bir türlü cesaret edemedi. ölecek miyim? diye düşünmeye başladı. ölmese de olabilir gibi geliyor bana, sadece yerleri değiştirirler bence. o da mümkün, şimdiye kadar hep ölmüşler gibi gösterdiler. geçen bölümde kadın robotlarda boyut değiştirirken, geride kriz geçirir şekilde kaldı. bakalım ne olacak?

--- spoiler ---