26 Nisan 2019

star trek: discovery s02e14:

Such Sweet Sorrow: Part 2

--- spoiler ---

.sezon bitmiş, bir bölüm daha vardır herhalde diyordum. şimdi  bu mallar geleceğe gitti de ne oldu? hem kontrol o adam değil miydi? aynı gemide, güya onu öldürüp öyle geleceğe gittiler, çok saçma oldu. bari adam hiç bulaşmasaydı, o zaman yine tamam diyecektim.

.bir de zamanda yolculuk geyiği, döngüsü yapmış oldular. baktı geleceğe gidemiyor. o halde geçmişe gitmeliyim dedi. sinyalleri önce gösterdi, sonra geleceğe gidebildi. en son sinyal de ben iyiyim mesajı içeriyordu. çok mana veremedim.

.kalkanları esnettiler, yüzde ona kadar gerginlik yaşansın diye çok hızlı düştü, yüzde ondan sonra bir sürü darbe aldı ama bir türlü gemi yok olmadı.

.atılganın ucuna torpido geldi, patlamamış torpidoyu amiral kendini feda ederek kurtarmış oldu da ulan bir iple kolu dışardan çekiver işte. neyin nağmesinde bunlar? kapı kendi kendine kapanmıyormuş da elle kapanması gerekiyormuş. bırak ipi, normal robotlarından birine bile kapattılarabilirler. bu kendini feda etme olayı da senaryo icabı sokulmuş gibi, salak saçma durdu.

.spock sakalları kesti, normal atılgan spock'ı olmaya iyice yaklaştı ne tip olarak, ne laflar olarak yanına bile yaklaşamaz. olmamış da olmamış işte.

.gay doktor yaralandı, sevgilisi yaralıyken artık anladım evim sensin dedi. yaralanması mı gerekiyormuş? ne değişti? nasıl bir fikir bu? bu adama güvenilir mi artık? gay muhabbetinin bokunu çıkartıp bir de romantizmini verememeleri de ayrı bir mallık.

.giysiyi son dakikaya kadar bitiremediler, devamlı bir koşturmaca, nasıl yetiştiremezsiniz ki? son dakikada bu kadar mühim bir alet yapılıyor, daha test etmeden çalışmaya başlıyor, nasıl bir uzay çağıymış ki bu?

.kontrol denen yapay zeka neden önce teslim olun dedi? neden gemiye binip verileri almaya çalıştı? hem uzaktan sızıp kopya edebilirdi, hem önce dışardan etkisiz hale getirip rahatça verileri alabilirdi. zaten verilerin gemiden alınamaması, kendini koruyup gemiyi ele geçirmesi gibi saçmalıklar üzerine, madem onu geleceğe götürelim geyiği yapmışlardı. bu da hiç olmadı.

.klingon'ların yardıma gelmesi, saru'nun kardeşinin ortaya çıkması, sinyallerle çok da alakası olmayan bir aydınlanmaydı. hem ne bileyim, madem öyle daha önce destek için adam yollasaydınız arkadaş, uzay çağında kontrol iletişimi kesiyor diyor, sonra adamın bulup geldiği tipler yardım ediyor. saçma buldum ama işte izletti kendini. alternatif evren muhabbeti bundan daha iyidi. o da bayattı ama zamanda yolculuk bu haliyle çok malca oldu.

---- spoiler ---