25 Nisan 2019

into the badlands s03e14:

Chapter XXX: Curse of the Red Rain

--- spoiler ---

.sezon finaline doğru aksiyon dozunu artırdılar. kaç bölümlük dövüş oldu böyle. güzel oldu. tek sorun neden cadı karıyı öldürmesi için lydia denen kadını yollamasıydı. başkası olamaz mıydı? hem karıda bir terslik olabilirdi. kara gözü kırmızı göz yapmış, ona rağmen dövüşmeye devam etti. kaçması daha uygun olurdu. o da biraz saçma oldu ve haliyle hakkında rahmetine kavuştu. moon denen eleman çok üzüldü. tam da iyi olacaklardı. tüm yönetim onlara kalacaktı.

.dul yönetimden çekilme teklifi esasında abartıydı, bir taraftan erdemli bir hareket gibiydi ama karıyı da harcadı. kasten yapmış gibi göstermediler ama bu şekilde ilerledi. şimdi hacıyı kızdırıp üzerine çekti, diğerleri yine onun için ölmüş olacak.

.hacı salağı da kara gözlülerle mekana geldi, gram strateji yapmamışlar. biz güçlüyüz yıkarız edaları ile girip, oklar ile azaltılıp patlamalar ile eritildiler. m.k. salağının suratı da yandı. ölmez it ama iyice tipi kayacak. sıkıntılı bir insandı, iyice beter olacak.

.en son çekildiler, arabaların olduğu mekanda kavgaya tutuştular. bir sürü kara gözlü öldü ama daha bir sürü var. nasıl bitiremediler? bitirseler biraz saçma olurdu. bu kadar kolay olsa neden iki tanesi ile fetih yapabilmişlerdi ki?

.bu savaş burada yarım kaldı. öncesinde dul'un hamine olduğunu öğrendik. beyazlı elemandan yanaktan öpüşerek hamile kalmış gibi. dizide sıfır cinsellik, şak diye bebek, biraz komik oluyor. birebir hacı ile kapışmaya da girdi ama hepsi kandırmacaymış. şimdi başına bir şey gelirse, bebeği ile birlikte ölecek. belki cadının dediği gibi sadece bebeği ölecek.

.sunny'nin oğlanı da bir yerlerde, tutup onu öldürmezler herhalde ama esir gibi tutabilirler. kadın ölünce geriye nasıl koruyacaklar orası belli değil.

.diğer tarafta sunny'nin kız kardeşi güya kestirmeden çorak topraklara elemanları getiriyordu ama liman gibi bir yere getirmiş, kaçalım buralardan diyor. bajie ben sana dediydim, laf dinleseydin diye çok çıkıştı. 

.sunny'nin süper gücü devreye girince hacıyı öldürebilirmiş ama öldürdüğü vakit kendi de ölürmüş. böyle bir açmaz koymuşlar, artık hepsi ölsün dizi bitsin istiyorlar herhalde.

--- spoiler ---