24 Nisan 2019

the oa s02e04:

SYZYGY

--- spoiler ---

.şu ahtapot biraz abartı olsa da adamların farklı bir dünya çizgisi var. şimdi ahtapot ile konuştu, ondan tüyolar aldı. gizli kapı gibi bir şey buldu ama uçağa çıkmasının manasını çözemedim, yüzünü göremeden 37 saniye doldu. bu sezonda da ölüme yakın deneyim yaşamayı ihmal etmedi. bir taraftan da garip bir ortam, hafif erotik bir hadise yani. adamlar harmanlamış resmen.

.hap salağına bir kadın geldi. şak diye paralel dünyalar gezgini muhabbeti yapıldı. nasıl bir şeymiş ki bu? kadında bir bit yeniği çıkmazsa o da çok aşırı abartı oldu. sadece dans değil, bir sürü yöntem varmış. bu arkadaşlar sadece dansı bulmuştu. sadece dans olsa daha güzel olabilirdi. bir yere gitmek için bir sürü yöntem var diyor. kadın bu tiplerden daha uzman bir tip. bizim tipler uzman da değil. notalardan bahsetti. bir adanmaya ihtiyaç var dedi. onunla yolculuk ediliyor gibi. tabii bu kadın necidir? niye bu adamı buldu bunlar da mühim.

.bizim dedektif hikayesine güzel kattılar. zaten en başında karıyı görmüştü. rüya içinde olayları hemen hatırladı. akıl hastanesinden de komik bir şekilde kaçırdı. sonra kendi evine gidip kasetler buldular, oradan da bölüm adındaki mekana gittiler. bu nina nasıl bir insanmış? ahtapotla gösteriler yapıyormuş. kollardaki izler de buymuş. değişik bir hadise hakkaten.

.çocuklar meselesi de garip, kaybolan çocuk diğer evrendeki oğlan diyor. o oğlan mıydı? kızdı aslında, cinsiyetleri karıştırıyorlar. onunla bağlayacaklarsa diğer taraf da etkilenecek gibi.

.telefondaki oyun kapısına geldiler, arkalarından şak diye kapandı ve bölüm bitti. böyle de enterasan gerginlik içersinde olayları halletmiş oldular.

.homer salağı da işler peşinde, önce tinder ile takıldı. sonra yemekte boğulup ölüme yakın deneyim yaşayacak zannettik ama öyle olmadı. karı bunu beğenmedi, işlerine devam etti. hap zaten bunu parmağında oynatıyor.

.diğer elemandan detaylı bilgileri almak için onla tekrar konuşmaya çekildi, konuşmaları da kaydetti. bu süre içinde hap, yeni gelen kadınla konserdeydi. notalardan bahsediyorlardı. olayları daha hızlı çözseler iyi olacak ama yeni tipleri falan şimdiden beğenmiş durumdayım. dizi düşük puanı hakkaten hak etmiyor.

--- spoiler ---