17 Nisan 2019

game of thrones s08e01:

Winterfell

--- spoiler ---

.biraz sönük başladı aslında ama yine de ejderha olayı falan fena değildi. bir de bu jon kardeşimizi niye ejderhalar sevdi diyoruz? çünkü o da bir targaryen de ondan, şimdi bu khaleesi ile aynı babadan mı olmuş oluyor? o kısmı bir türlü anlayamıyorum, kusura bakmasınlar. durun siz kardeşsinize devam ediyorlar ama bunlar o kadar durmuyor.

.zaten has kardeşlerin zinasını gören bran elemanını jaime görünce bir hoş oldu. biz bunu sakat bıraktıydık dedi ama o da minik veletlikten adamlığa geçmiş ama nerdeyse mi ne dedi, gelecekten haber verebiliyor. gözleri açık bir insan evladı işte. 

.winterfell'e geldiler. milyon tane asker ve diğerleri. geçen sezon da böyle bitmişti zaten ama jon'un taçtan vazgeçmiş olmasını iyi karşılamadılar. sansa'nın bakışlar iyice çirkinleşmiş, pis pis bakıyor. khaleesi ile sıkıntıları olacak gibi, saygı duyması gerek diyor. diğerleri diz çökmedi diye yakıp etmişti. sam şişkosunun kardeşi ve babasını da kısaca göstermişlerdi. sam biraz olaya alındı.

.sonra jon'a mevzuyu aktarınca hepsi khaleesi'ye karşı bir baş kaldırı gibi oldu. bu ihanettir diyor da, kim bilir ne yapacaklar. benim anlamadığım şimdi niye bu hadiseyi söylüyorlar. bran de söyletiyor, neden peki? savaş bitsin ondan sonra taht kavgalarına başlasınlar. nedir bu?

.cersei desen ne halt ettiği belki değil. demir adalı mal adamla biraz seviştikten sonra edalarını devam ettiriyor. büyük ölçüde ilk sezona göndermeli muhabbetlerden sonra bu karı yaşayanların dünyasını savunmayacak mı? mevzu nedir? zaten anlaşamıyorlar ama ortak düşmana karşı birlik oluşturmuşlardı güya, şimdi jamie'nin kankası elemanı yatakta karıların yanından kaldırıp kardeşlerini öldürmesi için tutmuş gibi oldu.

.arya ve jon muhabbeti de bir garipti, ailelerine karşı duruşları farklı olacak gibi. arya ile hound elemanı da komik, demirci ile muhabbetleri de garip. şu akgezen öldüren madenden silahlar yapıyorlardı. bunların yaptığı silahla denizler deryalar gibi ölü nasıl yok edilir arkadaş?

.topyekün savaş komik olacak gibi görünüyor. o muhabbete girmezler diye umuyorum. ejderhaların bir tanesi zaten taraf değiştirdi, diğerleri yemekten içmekten kesilmiş. savaş olacaksa bile yakın zamanda olmayacak gibi. kuzeyden bir olaylar baş gösterdi, bizim kızıl yerli ile diğerleri karşılaştıydı. oradan haberler gelecek ve bu böyle devam edecek. 

--- spoiler ---