18 Nisan 2019

american gods s02e05:

The Ways of the Dead

--- spoiler ---

.iyiler güzeller de olmadı işte. konuyu aşırı dağıttılar. zenci meselesine çok takıldılar. tamam zenciler anladık, bunu gönderdikleri kaçıncı bölüm bu? bir tane eleman varmış. beyaz kadına bakıp gülümsemiş, sonra o kadın ölü bulunmuş ve adamı yakalayıp linç edip, öldürmüşler, bir sürü iş işte. sonra bu adam ölüme tapmaya başlamış. zenci kardeşleri buna yardım etmedi diye onlara dadanmış. 

.ölülerle ilgilenen abimizin mekanında bu adamdan mesajlar almaya başladı, sonra onu görmeye gitti ve mesajını iletsin diye moon salağını hayatta bırakmış. geldi kilisede konuştu ve mevzu kapandı. sonrada bana ne oldu falan diyor. ne ki bu şimdi? niye yapıldı? kendileri de cevabını vermedi. sorusunu da sordular ama cevapsız kaldı öylesine bir şey işte.

.bu sırada çarşamba abimiz mızrağını bileylemek için ifrit ve gay sevgilisi ile yollara çıktı. gereksiz muhabbetler de buralara girdi. hikaye olarak mızrak tamir olmalı, üzerindeki yazılar ayrı tamir olmalı. bir cüce buluyorlar, onu tamir ederim, bunu edemem derken kaç bölüm bu hikayeyi uzatacaklar? modern tanrılar elleri armut mu topluyor? tek taraflı gitti hikaye, bir yere gitmedi, öyle oyalanıyorlar gibi.

.ifrit ile islamiyet muhabbeti güzeldi. onda araştırmış olmalılar. peygamber cinlere de islamı anlatıyor, bazıları müslüman oluyor bazıları olmuyor. bu ifrit olmayanlardanmış. çarşamba bunu azat ettiği için onun hesabına çalışıyormuş. salim midir nedir? o eleman da allah'ın kuluymuş. o kadar kul ki yedikten sonra elhamdulillah bile diyor. bunları gösteriyorlar, allah ve monoteistlerle dalga geçiyorlar. fazla bir şey yapmıyorlar tabii.

.arada bir yoldalar, aradabir olaydalar. bir şeyler yaptıkları yok. toplaşıp içiyorlar, gülüp eğleniyorlar. ne savaş hazırlığıymış bu böyle? daha iyisini bekliyordum.

.ölü karı ve leprikon elemanı da karıya can kazandırmaya gittiler. afrikalı büyücüler midir? garip bir mekana daldılar. bir manyak çift, kendileri tanrı gibi bir şey mi? onu bile tam açıklamadılar. hafiften büyücülük yapıyorlar. karı için özel bir karışım yaptı ama sonra topluca seks eylediler. ikisi ayrı ayrı eyledi ama ortaklaşa yapıyorlarmış gibi oldu. şimdi ne oldu peki? mevzu neydi ne oldu? 

.adam gerçekleri istiyordu, karı hemen altına giriverdi. yaptığı iksir de aşığın iki damla kanı yüzünden eksik kaldı. onu nereden temin edecek? diyelim etti, shadow salağı ile ne ilgisi var demeye getirdiler. hem normal insan olunca da dizide bir manası kalmayacak. karının ayrı hikayesi de bir yerden sonra anlamsız aslında.

--- spoiler ---