29 Nisan 2019

american gods s02e07:

Treasure of the Sun

--- spoiler ---

.güzelim dizi, ikinci sezon çok berbat gidiyor. bir bölüm kalmış, finale de bir şey yapamazlar. savaş mavaş diyorlar, şaka gibi savaş yaparlarsa daha kötü, yapmazlarsa zaten bir şeye benzemeyecek. şimdi kaç bölümdür mızrağını denkleştirmeye çalışıyordu, iyi güzel mızrağına kavuştu dedik, o da yok oldu gitti.

.leprikon tipini harcadılar. hadi esas karakteri harcayabilirsin, ona da lafım yok ama çok anlamsız şekilde gitti. o kadar dövüş uzmanı tip, shadow tarafından öldürülmüş oldu. o eleman da mızrağı süper atabiliyordu, yerinden atsa belki öldürebilecekti.

.dövüş esnasında karısının ölümüne odin emri ile sebep olduğunu da söyledi. bunu kavga etmeden önce söylesene sen delikanlı. öyle yapmak yerine muhabbet buraya geldi, karınla yattım da dedi, halbuki büyü falandı. ne bileyim mallıkta sınır tanımadılar.

.zaten komple onun hayat hikayesini anlatan bir bölümdü. böyle olunca da öleceğini anladık. geçmişte kralmış, savaş alanını terk edince delirmiş. bir hikaye böyle. diğer hikaye de kiliseye karşı çıkmış, pagan tanrıları olarak bunu yapmak istemiş. psikopoz tarafından lanetlenmiş.

.deliliği birinden almış, öldürmek istemiyormuş ama öldürmüş gibi görmüş. tam o anda hikaye yazmayı durdurur. odin'in kafasını görürüz, belki bu adamı mı öldürdü? öldürmeye mi yeltendi? aralarındaki anlaşma neydi? 

.anlaşma bitti mitti dedi ama mızrak hadisesi yüzünden canından oldu. mızrağı da güneş hazinelerine kattı. elde var sıfır, kaç bölümdür bir şey olmadı. moon salağı da dövüşe karışmayacağına söz vermişti ama karıştı. dövüşü böyle tasarlamaları da saçmaydı zaten.

.ölü karı da arkadan geliyor, bir türlü gelemiyor. bu adamla aynı yerdelerdi. köprü altında bu adama ulaştı ama karısı adama ulaşmak için hala yol alıyor. otostoptan devam etti, nereye varacak bilmiyorum.

.belkıs da kilisenin başına geçmiş gibi insanlara vaaz veriyor ama bildiğin sevişiyorlar gibi, bu sahnelerin ne manası vardı onu da anlamadım. bir taraftan belkıs'a hikayesini anlatıyor gibiyken, gay elemandan geçiş yaptılar. karısı varmış, çocuğu varmış. her şeylerini kaybetmiş. durumlar böyle. devamlı içerken, şak diye öldü gitti.

--- spoiler ---