29 Nisan 2019

the oa s02e08:

Overview

--- spoiler ---

.homer elemanının hafızası yerine geldi ama en büyük travmasından sonra bu olması gerekiyordu. oa ile yakınlaşmak en büyük travması gibi gösterdiler. tabii camekan arkasından ulaşamamak da en büyük travma olarak kabul edilebilir. onu pek yapamadılar, kalan kısmı gayet güzel bağladılar.

.eleman büyük boyutta robotlar yaptırmış. tabii bir de fransız karı var. neden bu adama bu metodu gösterdi de işleri karman çorman etti? bunun cevabını vermediler. olayları karıdan gördükten sonra büyük boyutta robotlar yaptırmış. en son ölen elemanın bedeninden çıkan çiçekle, oa ile karı koca oldukları evrene geçiş yaptılar. bunun ne gereği vardı? artık savaşmak istemiyorum diyor ama diğer taraftan sanki hayatından sıkılmış gibi de davrandı. 

.tabii esas olay paralel evrenlerin haritası meselesiydi. eğer öyleyse o kadar araştırmayı da bırakıp gitmiş oldu. insanların beyinlerinde paralel evrenlerin tohumu var diyor. o evde ölünce bu tohum yeşeriyormuş. bu tipleri de toparlayarak evrenlere harita için yapmış. zaten konuya esas tipleri toparlamış. onların oa'ye yardım ettiğini nasıl bildi? orasını da açıklamadılar. o da tesadüf olamaz ama öğretmenleri hariç hepsi ölmüş.

.bu durumda ilk ölen kız, öğretmene bir tek sen geçebilirsin, diğerleri ölü demişti. sanki öğretmen diğer tarafa geçip oa'ye yardım edecek gibiydi ama öyle bir şey olmadı. hep birlikte başka bir boyuta, oa'yi takip ederek geçmiş oldular. hepsi aynı mekanda, aynı şeyleri hissederek yaptığı için bunu böyle kabul ettik.

.homer'ın hatırlayıp gelip hap'e iki yumruk sallaması pek olmadı. sonra eleman silahla vuruverdi. homer da ölürken boyut değiştirmiş oldu. seni hatırlamayacağım ama beni bul dedi. romantik olarak da tamam edemediler.

.tabii nina olarak mekanı ziyarete geldiğinde böyle bir şeyle karşılaşmasını beklemiyorsa bile yanında bir silah neyin olabilirdi. robotlar hareketi başladığında kaçabilirdi. onun yerine durdu. birlikte hareket başlayınca da melek gibi yükselmeye başladı. zaten acıların onu elmas ettiği, dolayısıyla melek olduğunu da söylemişlerdi. o sahneler de pek tatlıydı.

.bu süre içinde devamlı karim salağını gördük, eve tekrar girip bulmacayı çözdü. komple o camın arkasında ne olduğunu görmeye çalıştı. aya ayak basma gibi yeni bir keşif dediler ya işte ona bağlamış oldular. tabii koskoca bir dedektiflik hikayesi fazla kaçtı. adamın suratını görüp durmaları da başka bir bağlam ekleyebilirdi, onun yerine sadece kaybolan kızı diğer evrenden çekip çıkarmak gibi bir şey oldu. yattığı yerde bilinci yerine geldi. evde kaybolduğu bir anlamda doğru oldu. karim de "ultimate"  gerçekliğe erdi. her şey evren, bu evrenin gerçekliği diğer evrende bir sinema filmi olabilir. kendi kaldığı yerin minik maketini gördü, bıraktığı notu falan gördü. bir üst bakış olarak bunlar güzel hareketlerdi.

.diğer tarafa geçtiler, hap ile oa artık karı koca olmuşlar. hatırlasa bile inanmayacağı bir gerçekliğe geçmişler. veletlere yaptıkları falan zaten hep yanına kar kaldı. öldürse bile diğer evrende zaten yaşıyorlar diyor. ilk sezondaki ekiple üçüncü bir evrende hikaye devam edecek. hepsi sağ salim geçti mi? ölen oğlan kesin ölü olmalı ama bu evrende belki başka bir hatırlamayan modeli ile karşılaşırlar. sarı kafalı dazlak oğlan ilk sezon olduğu gibi bu sezon da ambülansın arkasından koştu. neyse ki bu sefer yakaladı ve hap'e selam etti. orada da sezon bitti. en azından büyük gizemleri açıkladılar. yeni evren yeni hikaye şeklinde devam edecekler. tabii açıklanmayan meseleler de var. onlara da sezonları kifayet ederse, dizi iptal olmazsa devam ettirsinler böyle. düşük puanını hiç hak etmiyor hakketen.

--- spoiler ---