5 Mart 2019

the walking dead s09e12:

Guardians

--- spoiler ---

.kaplanı öldürmüşlerdi, bu dog'u da öldürürlerse çok bozuşacağızdır. şimdi iyice yakınlaştırıyorlar. ok getirme numarasını tam yapamıyor ama daryl ile birlikte takılmaya devam ediyor. uzun mesafeler de kat ettiler. henry salağını buldular, hatta kurtardılar. hepsi çok iyi gitti ama dizide iyi giden bir şey de sonra sıkıntı yaratıyor.

.zaten bu zombi kılıklılar aşırı fazlaymış. bu kadar insanı nasıl toparlamış? nasıl hayatta kalmışlar? ağlayan bebekleri bile zombilere veren insanlardan bahsediyoruz. mantıklı bir açıklaması yok.

.diğerlerine saldıracaklar mı? teknolojileri yok gibi. kuralları aşırı katı ama yine de aşırı sayıda insan var. kızını kurtardı diye biraz ayaklanma tarzında bir şey yaşandı. lidere meydan okunabiliyormuş. iyi okudun mokudun dedi. sonra karının başının altından çıkıyor diye onun kafasını kopardı. adamı da öldürdü. kesik kafayı eline verdi. ikisini de zombilere yem ettiler. adamlar ölülerini zombilere yem ediyor. nasıl böyle bir insanlık olabilir?

.henry salağı sanki kurtarabilecekmiş gibi geldi. iki saniyede bunu paketlediler. mekanlarına götürünce ilkin bağladılar. sonra alfa ve beta kızın durumunu öğrenmeye karar verdi. bölüm sonuna doğru, oğlanı öldür emri geldi. o sırada da daryl ve sağır kız plan yapmış. bunların mekana zombi ile şaşırtıp, oğlanı kurtardılar. başarılı da oldu ama sonra başları çok ağrıyacak.

.bu elemanlara böyle çok zombi saldırmış olmalı. içlerinden birini yerken diğerleri sakin sakin maskeleri taktı. bir garipti halleri, belki başarılı bir yöntem ama artık figuran ararken zombi gibi görünenler diye aratıyor olmalılar. zombi yürüyüşünü taklit ediyorlar. bir yerden sonra komik oluyor. hatta komple komik lan bunlar.

.diğer tarafta saçma bir negan meselesi vardı. adam ben değiştim diyor. küçük velet de onu destekliyor. pencereden duyuyorum diyor da hepsini kız anlattı. michonne kızla ayaküstü konuşuyor, sonra odasına gönderiyor.

.panayıra katılmamak gerektiğini söylerken, sonra krallık için katılma kararı alıyor. dışarda bir sürü tehlike varken işler bu hale geliyor. negan artık sen liderlik ediyorsun, sana yardım edebilirim falan diyor. negan bu toplumun başına geçerse çok saçma olur. rick ne oldu? tekrardan diziye getirmeyecekler mi?

--- spoiler ---