5 Mart 2019

the gifted s02e15:

Monsters

--- spoiler ---

.en başında bunlar niye ayrılmıştı? şimdi niye birleştiler? hala mutant ana vatanı kurulsun istiyorum diyor ama böyle değil diyor. ulan nasıl kurulacak başka? tamam kadın pislik yapıyor, kendi türdaşlarını falan da öldürüyor ama sonuçta devlet kurmak temiz bir iş değil. şaka yapıyor olmalı.

.andy en başında lorna salağı yüzünden katılmış. neymiş efendim fedakarlık yapmaları gerekiyormuş, şimdi hep birlikte katil olacaklarmış. yarın için görevler veriliyor. lorna andy salağını alıp mekandan çıkabiliyor. bu tesislerin hiç mi güvenliği yok. hani güven esasına göre tutuyorlar, zorla tutmuyorlar denebilir ama yine de hiç mantıklı olmadı.

.şimdi hepsini öldürecekmiş. sezon finali bölümünde büyük çarpışma geliyor. tekrardan 15 temmuz benzeri bir hadise yaşanacakmış. bizim salak sentinel eski çalışanını böyle kandırdı. adam lağımlara saldırı düzenlediğinde ailelerin olduğunu görünce biraz şüphe etti. böyle kaçıncı sefer git geller yaşattılar. adamla oynuyorlar resmen. kendisi de biraz maldan hallice...

.john salağı duvarları dövüyordu. bölüm girişinde sevgilisi ile kaliteli zamanlar, minik sohbetleri görüldü. her şeyden kaçmak için portal açıp hiçliğe geçmek istiyormuş dedi ya, muhtemelen karı ölmedi, hiçlik gibi bir şeye geçti. orada da ölmüyor ama vücudu nerde? belki zaman duruyordur. yalarını da hastaneye yetiştirip kurtarırlar. adamın sevdiği herkes şakkadanak ölüyor. az biraz üzülmüş taklidi yapıp hemen atlatıyor. kendisi eski asker sonuçta!

.şimdi iz süremedi, diğerlerine yardım edemedi. reed bu olaylar sırasında bıyıklı polisi eritiverdi. önce kimseye söylemedi. sonra andy ile konuşurken, sen canavar değilsin. ben de canavarım diyerek olayı anlattı. bir taraftan güzel bir konuşma oldu ama toptan aşırı saçma.

.andy ve kız kardeşi tekrar birleşmiş oldu. salak kız babasına dahil kötücül gözlerle bakıyor. anası diğer mutantları dikkat dağıtıcı olarak kullandı diye onu sorguluyor. sonra güçleri geri geliyor ama pek bir şey yapmadan kurtarılıyorlar. nerden baksan olmuyor işte. burdan da baktık, olmadı.

--- spoiler ---