6 Mart 2019

wayne s01e01:

Chapter One: Get Some Then

bir tane daha yeni dizi. youtube originals'ten bir dizi kendisi. komikli yapalım demişler ama bir o kadar hüzün katmışlar. deadpool'yu yapan elemanlarmış, öyle diyorlar kendilerine. o filmde de bir sürü dram vardı aslında. kanser meselesinden muzdaripler herhalde. bir taraftan da önemsememe eğilimindeler gibi. belki böyle mücadele etmek istiyorlardır. artık kendilerine karışmıyoruz. dizinin müzikler gümbür gümbür, ilk bölüm itibariyle tüm müzikleri çok tatlıydı. hele bölüm sonu araba ile coşan müzik de tepe noktasıydı. böyle devam edecekler gibi görünüyor. esas karakterler de esasında tatlı ama abartmışlar sanki. abartısı da güzel olabilir ama nereye evrileceği ile ilgili bir konu bu. defendor diye bir film vardı. esas karakteri biraz ona benzettim.

--- spoiler ---

.hemen başlıyor olaylar. eleman gidiyor ipsiz sapsız bir yerde, ipsiz sapsız adamın tekinin evinin camını kırıyor. ağzını burnunu kırıyorlar, bunun ama fark etmiyor. bir tanesini daha kırıyor. sonradan öğreniyoruz ki hasta babasının hemşiresinin aldatan sevgilisiymiş. vay be diyoruz sonra.

.kızın teki kapılarına kurabiye satmaya geliyor, evine davet ediyor. sonra biraz müzikle kafa sallama ve kız arkadaşı olmasını isteme şeklinde gelişiyor. kız 15 yaşındaymış. kendisi de o civardadır. yani ergenlikte zirve yapmışlar. sıkıntısı bize.

.kendi halinde romantik bir hali var. giriş yine çok absürt ama işte öyle. kurabiye alacak parası olduğu takdir de onunla sevgili olacak, olaylar buna gelişiyor. okuluna gidiyoruz. nunçakusu varmış. zenci arkadaşına bunu satacak ama bulamıyor. kilidi yanındaki çekiçle kırıyor. sonra müdürün odasına giriyor ki en güldüğüm sahne buydu. müdüre artistlik yapıyor, odadaki elemanları kovuyor. müdür oturun diyor ama onlar da size saygısızlık olsa bile bu manyak evimizi yakar diye korkarız diyorlar.

.elemanın özeti bu işte. babasının yetişkin dergilerini zenci arkadaşına satıp parası ile kurabiye almaya gidiyor. kız peşinde koşturma geyiklerinden sonra kız ile bir anlaşı sağlıyorlar. derken kızın babası ve iki salak erkek kardeşi geliyor. elemanı güzelce dövüyorlar.

.ağzı burnu yara şekilde evine geliyor, hemşire bunun kafasını gözünü dikiyor. babası ile kısa bir tanışma yaşıyoruz ve adam da pat diye ölüyor. havai fişek atan elemanlardan rahatsız oluyordu. onu engellemeye çalışırken adam ölüp gidiyor. zaten çok hastaymış, ölmeden önce çok eskiden aldığı ama annesinin sevgilisiyle çaldıkları arabayı gösteriyor. bir anlamda babasından oğluna miras kalmış bir olay. bir anlamda sonraki hikaye ve görevi vermiş oluyor.

.evini yakıyor, ev sahibi ile dalgasını geçiyor. kızın evine gidiyor. kulubeyi ateşe veriyor. evde erkek kardeşleri eve kimin girdiğini bile sonradan fark ediyor. merdivenden üzerlerine televizyon atıyor, çıkışta babası ile tekrar hesaplaşıyor. biraz havai fişek güzellemesi, az biraz komik. sonra işler biraz kavgalı, az biraz dövüşse bari diyoruz ama tam dövemiyor. en son adamın burnunun ucunu kopartıyor. kızına gitme falan diyor ama kız da daha yeni tanıştığı oğlanın motorsikletine atlayıp gidiyor. yolda tırlara orta parmak ile devam ediyoruz.

.diğer tarafta arabanın kendisini görüyoruz. mallıkta zirveye çıkmış başka bir aile, timsahları falan var. arabayı babası oğluna veriyor. hedefimiz o ama aile mafya tipinde bir şey olmuş. beyaz zenciler gibi, artık her neyseler, komik olsun bari diyoruz.

--- spoiler ---