29 Ocak 2019

manifest s01e12:

Vanishing Point

--- spoiler ---

.bu kadar tantana bir tane adamı diziye katmak içinmiş. adamın teki dağa çıkmış, iki hafta geçti zannediyor ama 1 sene geçmiş. donma tehlikesi geçirmiş, elindeki dergiyi yakarken karının fotoğrafına denk gelmiş. o vakit sapıtmış, hayatta tuttuğunu zannetmiş. onu bulmalısın diyerekten dağlar tepeler aşmış. o sırada da işte carl oğlanı evi terk edip bu dağ evine gelmiş. gerekli malzemelerle adamı beklemiş. beklerken kendisi de donuyordu resmen ya neyse işte ortalık bir taraftan karıştı, bir taraftan böyle oldu. biraz anlamsızdı ama bakalım adamın olayı nedir göreceğiz.

.geçen bölümde sanki binbaşı tipi oğlanı kaçırmış gibi gösterdiler. şimdi binbaşı tipi new york'da ev alıyor. daha uzun süre buralarda kalacakmış. çok da mühim ya işte böyle gösteriyorlar. o kadar suratını göstermedikten sonra da göstere göstere bu karıyı mı buldunuz diyor insan.

.gereksiz olaylar silsilesi devam ediyor. carl bu hareketi ile anası ve babasını yakınlaştırmış oluyor ama anasının sevgilisinin kamyoneti de yardımcı oluyor. komik lan aslında, neyse ki arazi şartlarına dayanıklılarmış.

.bir taraftan ordu bunları ararken, köstebek karısı yanlış bilgi verdi diye peşlerinden ayrılmaları da saçmaydı. sonra binbaşı bir iki özlü söz söyleyip devam ettirdi. o karının da kızı varmış, onu kullanarak böyle şeyler yaptırıyormuş. veledin çizdiği defterden kopardığı sayfa kendi kızıyla ilgiliymiş. arkasında da gittiği yer varmış. hepsi kaderin büyük oyunu gibi.

.hepsini de carl biliyor gibi. çizdiği şeyler, bu kadar detaylı çizimler. bu çocuk bir yetenek olmalı arkadaş. kimse de demiyor. bunlar nasıl çizimler hocam diye. heroes da vardı böyle tipler. üstün güç gibi bir şey. bir agents of sheild'de kahin kız vardı. küçüklükten beri çizim yapardı. zaman algısı farklıydı ama bu velet çok alık. aptal bir tip bulmuşlar, tüm hikayenin odak noktasında.

.jared midir nedir? o da karının tribiyle uğraşıyor. diğer taraftan aldatmışlardı, o iş ne oldu? kimse üzerine gitmiyor artık meselelerin. fazla olay olunca durumlar böyle. izlemesi daha kolay ama çok uzatmazlar, yine dram kasarlar.

--- spoiler ---