29 Ocak 2019

star trek: discovery s02e02:

New Eden

--- spoiler ---

.bu melek figürü, özel güçlü bir uzaylı kardeşimiz. şimdi ekibe sinyal yolluyor. sırayla sinyal yolluyor. bunlar da hemen gidiyor, olayı çözüyor. hatta kendisi yardım ediyor. çözümü falan da söylüyor.

.ilk bölümde aldıkları karanlık madde midir nedir? onun yer çekimi ile bu bölümdeki dünyayı kurtardılar. radyasyon yayan asteroidleri tutup uzaklaştırdılar. güzel de görünüyordu. başarılı da çekmişler ama tek sorunları son dakikada meseleleri halletmek, devamlı bir koşturmaca içersinde olmak.

.kızıl saçlı salağın da konuştuğu tip hayatta olmayan bir kadınmış. deney yaparken çarpınca mı ortaya çıktıydı? yoksa karı önceki bölümde de vardı sanki. neden bu karıya görünüyor, orasını anlayamadım ama çözümleri o söylüyor.

.tekrardan spor motorunu devreye soktular, gay eleman niye gitmedi? spor motorunda gay sevgilisi ile konuştu mu? bunun muhabbeti ediliyordu ama bir yere varmadı.

.neyse işte bunlar yeni sinyalde sıçrama motorları öncesi dünyadan kalan bir uygarlık buldular. üçüncü dünya savaşı sırasında kilisedeki tipleri gelip kurtaran bir yaratıktan bahsediyoruz. askerlerin kamerasında da kendisi görülmüş.

.michael bu tipi görüp duruyor zaten, bilim insanı olarak meleklerle takılıyor mu? stargate serisinde melekler muhabbeti çok güzel anlatıldıydı. insan öyle şeyler bekliyor.

.şimdi bu tipleri kurtarmışlar, yeni dünyada dinleri birleştirip toplum kurmuşlar, içinden bir adam yıldızlar arası seyahat, dünyanın yok olmadığı gibi konularda düşünmüş. bizim ekibin de sıçrama motorları öncesi medeniyetlerin gelişimine etki etmemek gibi bir kuralları varmış. önce kendilerini sakladılar, sonra kaptan zenci elemana gerçeği açıklayıp kamera kayıtlarını almak için geri döndü. olaylar da böylece çözümlenmiş oldu.

.spock psikiyatri servisine gitmiş. sinyaller öncesi sinyal haritasını çıkarmış. devamlı rüyalarında görüyormuş. bu kadar mühim insanı diziye katmayacaklar mı? katmayacaklarsa niye bahsini ediyorlar? klingonlar falan gelip ortalık karışmasa bari. böyle daha iyi bence.

--- spoiler ---