29 Ocak 2019

vikings s05e19:

What Happens in the Cave

--- spoiler ---

.ubbe'nin dövüşü fena değildi. öldü öldü dirildi, odin'e dua etti ve kazandı. isa yabancı tanrı diyor, niye ona yakarayım ki diyor. aslında doğru söylüyor. tanıdık ruhlar içini doldurunca ayağa kalkmaya dermanı oluyor. dövüş pek fazla teknik değildi, resmen birbirlerini sündürdüler. en son ubbe ayakta kaldı ama ağzı burnu kırıldı.

.bu sayede babasının hayalini gerçekleştirmiş oldu. 3 bin tane danimarkalı viking'i mekana yerleştirdi. hem hepsi toprağa bağlandı, hem bedava asker oldu. artık gelen vikinglere karşı hep birlikte savaşabilirler. tabii yerleşmek isteyen olursa bir yere kadar da kabul edecekler.

.kral alfred bu açıdan devrim niteliğinde ilerlemeler yapmış oldu. ecbert zamanlarından beri yapılmak istenen de buydu. bunun geçişini güzel göstermişler. annesi de sırf bunlar olsun diye çocuğunu zehirlemiş gibi oldu. kadın da öldü gitti, ölüm sahnesi, donuk gözler güzel yapmışlar.

.bjorn ile  harald birbirine girdi. fırtınadan bilmedikleri bir yere çıktılar. bu da kaderin cilvesi tabii. diğer taraftan hvitserk ile yeni komik kral kattegat'a yürüyüşe geçmişlerdi bile. ikisi karşılaştı, ordularını birleştirdiler. şimdi ivar düşünsün.

.ivar manyağı da halkına seslendi, gelenlere karşı savunma yapacaklar ama karısı artık onun yanında değil. geçen bölüm oğlunu ortalığa koyduydu. tilkiler falan yemiş çocuğu, en azından öyle dediler. kesin bir şey yok ama bebek öldü gitti. eleman manyak çıktı, karıdan şüphelendi. çocuk benden bile değil dedi ki haklı...

.yine büyük savaş ile sezon bitirecekler gibi görünüyor. en azından olaylar bu yönde ilerliyor. ivar'ı öldürebilecekler mi? öldürünce kim kalacak dizide onu da anlamıyorum ama adamlar tuttu diye diziyi devam ettiriyorlar.

.floki'nin durumu hakkaten üzücüydü. önce güldü, sonra ağladı. cehennem mağarası dediği yere gelip tanrılarla konuşmaya gitti ama kendini haç'ın önünde buldu. hristiyanların tanrısı buradaydı, demiş gibiler. komik bir bakıma yani. sonra yanardağ patladı, öyle yamuldu kaldı.

--- spoiler ---